Ειδήσεις

Φως και λάμψη για τις γιορτές των Χριστουγέννων στην πόλη της Καρδίτσας.

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους περίπου 10 μέτρων (φυσικό έλατο που αποτελεί δωρεά συμπολίτη) στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας. Πάνω από 40 χιλιάδες λαμπιόνια και συγχρόνως πολύχρωμος φωτισμός τοποθετήθηκαν στο δέντρο το οποίο θα ανάψουμε όλοι μαζί συμβολικά. Η έναρξη της τελετής φωταγώγησης έχει οριστεί για τις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα και εορταστικά τραγούδια, θεατρικό δρώμενο με τις νεράιδες του Μαγεμένου Δάσους που φέτος συμβολίζουν τις τέσσερις εποχές του χρόνου, πυροτεχνήματα και άλλες εκπλήξεις.Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και εξωτερικοί χώροι
Αφού ολοκληρωθεί η τελετή φωταγώγησης, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μαγεμένο Δάσος το οποίο έχει στηθεί στο άλσος του Παυσίλυπου. Το Μαγεμένο Δάσος φέτος έχει την ιδιαιτερότητα ότι οργανώθηκε με τη λογική να μπορεί να είναι επισκέψιμο από όλους, καθώς αναπτύσσεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους. Στόχος να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοιού. Ωστόσο οι επισκέπτες του δάσους και κυρίως τα μικρά παιδιά, μπορούν να δουν το σπίτι του Αη Βασίλη, το ταχυδρομείο για να στείλουν τα γράμματά τους, την άμαξα της σταχτοπούτας και τόσα άλλα μαγικά πράγματα που συμβαίνουν όλες τις ώρες της ημέρας στον υπέροχο χώρο. Επίσης διάσπαρτα μέσα στο Μαγεμένο Δάσος θα υπάρχουν μουσικές εκδηλώσεις με τοπικά σχήματα καλλιτεχνών. Μουσικές εκδηλώσεις θα υπάρχουν και σε πολλά ακόμη κεντρικά σημεία.
Ο φετινός διάκοσμος της πόλης κατά γενική ομολογία είναι μοναδικός. Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και εξωτερικοί χώροιΠολλοί επισκέπτες μάλιστα την χαρακτήρισαν από τις καλύτερα στολισμένες πόλεις της χώρας. Υπέροχα στολισμένος ο κεντρικός πεζόδρομος, μοναδικά φωτισμένο το κέντρο της πόλης, όμορφα στολισμένο και φωτισμένο το μαγεμένο δάσος αλλά και χριστουγεννιάτικα στολίδια σε όλες τις γειτονιές, έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό κλίμα. Ήδη τόσο οι καρδιτσιώτες αλλά και πολλοί επισκέπτες που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στην πόλη, δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το εορταστικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Στην κεντρική πλατεία κυριαρχεί το δέντρο, η φάτνη και το άρμα του Αη – Βασίλη. Όλα έχουν γίνει σημεία συγκέντρωσης και φωτογράφησης για μικρούς και μεγάλους. Ένα εντυπωσιακό νέο στοιχείο στο φετινό διάκοσμο είναι μια υπέροχη φωτεινή άμαξα (η κολοκύθα της Σταχτοπούτας) στην διασταύρωση του κεντρικού πεζοδρόμου με την οδό Βάλβη (στο νοητό άξονα με το κτίριο της δημοτικής αγοράς). Πολύ όμορφο εορταστικό διάκοσμο έχουν αποκτήσει και οι πλατείες της πόλης. Πλατεία δικαστηρίων, πλατεία δημαρχείου, πλατεία Πλαστήρα, πλατεία Δ. Λάππα κλπ έχουν λουστεί στο φως και δείχνουν μοναδικές, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες. Γενικά όλη η πόλη μοιάζει να έχει βγει από ένα ωραίο παραμύθι!
Να σημειωθεί ότι επειδή στην τελετή έναρξης αναμένεται σημαντική συμμετοχή συμπολιτών συστήνεται να τηρούνται πιστά όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό. Κυρίως η τήρηση αποστάσεων μεταξύ των συγκεντρωμένων και η χρήση μάσκας από όλους τους μετέχοντες πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα.

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close