Ελλάδα

Φτιάχτηκε το πρώτο ελληνικό rapid test!

Γεγονός είναι το πρώτο ελληνικό rapid test διάγνωσης του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως αναφέρει, το rapid test βρίσκεται σε αναζήτηση εταιρείας η οποία θα αναλάβει τη μαζική παραγωγή των μονοκλωνικών αντισωμάτων και την τοποθέτηση αυτών επί της ειδικής μεμβράνης ανάπτυξης (“strip”) για την δημιουργία του rapid test, που θα επιτρέψει το συστηματικό και στοχευμένο έλεγχο του πληθυσμού.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

“Πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική επιστημονική/ερευνητική κοινότητα, καθώς μέσω της «Εμβληματικής Δράσης» του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την μελέτη του Covid-19, προέκυψε το πρώτο Ελληνικό, ταχείας ανίχνευσης τεστ αντιγόνου (“rapid antigen test”).

Μετά την ολοκλήρωση της σύνθεσης, της απομόνωσης και του  χαρακτηρισμού μίας σειράς μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι του Κορωναϊού SARS-CoV-2, οι αλληλουχίες των ως άνω αντισωμάτων, η μέθοδος σύνθεσής τους, καθώς και τα πεδία αξιοποίησής τους, κατατέθηκαν στο πλαίσιο αίτησης κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας (“patent pending”) στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close