MUST Read

Υψηλός βαθμός συνεργασίας Ολυμπιακής Επιτροπής και Σωμάτων Ασφαλείας στα Τρίκαλα

Η αθέατη ομάδα υποστήριξης των Ολυμπιονικών μας

Το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας και η ανάλογη τελετή στα Τρίκαλα για λίγες ώρες μπορεί να πέρασε στην ιστορία αλλά τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, μα κυρίως το συναίσθημα παρέμεινε ζωντανό και θα παραμείνει πλέον ως ανάμνηση περηφάνιας του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών αξιών. Το γεγονός μοιράστηκε σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις των Τρικάλων και ανάμεσά τους στα τοπικά “μέσα ασφαλείας” τα οποία συμμετείχαν ενεργά και μάλλον προστατευτικά ,κάνοντας το ταξίδι των ανθρώπων της Ολυμπιακής Επιτροπής πιο εύκολο και συνάμα ευχάριστο .. Με διακριτική παρουσία το τμήμα μοτοσικλετιστών της τροχαίας Τρικάλων με άψογη παρουσία, δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις κυκλοφορίας χωρίς προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πόλης με τους ανθρώπους αυτούς να νιώθουν την τιμή καθώς  φιλοξενήθηκε αυτήν η “περίφημη” συγκέντρωση της Ολυμπιακής οικογένειας στην πόλη .

Ξέρουν και αυτοί όπως όλοι μας ότι οι σημαντικότεροι πρεσβευτές του Ολυμπιακού Κινήματος για τη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους, των οικουμενικών αξιών της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συναδέλφωσης των λαών, του αγώνα για την ανθρώπινη ζωή και την έννοια της εκεχειρίας είναι αυτό το γεγονός διέλευσης από πόλη σε πόλη και από νομό σε νομό .

Η  δύναμη του αθλητισμού είναι τεράστια και η συλλογικότητα που επιφέρει ,μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται καθώς ο  αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει, να εμπνεύσει, να δημιουργήσει ελπίδα, να αλλάξει τον κόσμο.
Ακόμα και οι Τρικαλινοί πυροσβέστες που ποζάρουν με την φλόγα  , αποσκοπούν σε ένα μήνυμα ,ότι ο άνθρωπος, πηγή και υποκείμενο αξιών, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ξέρει να αγωνίζεται, να προσαρμόζεται, να συνεργάζεται, να εξελίσσεται, να συνυπάρχει και να νικά, υπερήφανος για τον υψηλό βαθμό συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το παραγόμενο έργο που έχουμε επιτύχει προς όφελος της αθλητικής οικογένειας.

Back to top button
Close
Close