Τρίκαλα

’Τρέχει’’ τα ζητήματα των τρικαλινών αγροτών η Παπακώστα. Επίσκεψη στον νέο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεωργαντά

 

Συνάντηση εργασίας με επίκεντρο τα αιτήματα των τρικαλινών αγροκτηνοτρόφων, πραγματοποίησε η κυβερνητική Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά. Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα, λόγω της φιλίας που τους συνδέει, αλλά και λόγω της πρότερης συνεργασίας τους, όταν ο κ. Γεωργαντάς διατελούσε Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών. Η Βουλευτής τον συνεχάρη, για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, τα οποία του ευχήθηκε να φέρει επάξια σε πέρας, όπως και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην συζήτησή τους βρέθηκαν στο επίκεντρο οι υψηλές τιμές στο αγροτικό ρεύμα, καθώς και το ιδιαίτερα διογκωμένο κόστος παραγωγής, λόγω της αύξησης των γεωργικών και κτηνοτροφικών εφοδίων, λόγω των συνεχών ανατιμήσεων, ως συνέπεια της ενεργειακής κρίσης. Ακόμη, η Βουλευτής έθεσε το ζήτημα, να γίνει περισσότερο ευέλικτο και λειτουργικό το αρδευτικό πρόγραμμα (4.1.2), που υλοποιείται από το Υπουργείο, για την αγορά σταλακτοφόρων σωλήνων, με στόχο τη μείωση του κόστους άρδευσης και περιορισμού της ποσότητας ύδατος.

Από την πλευρά των κτηνοτρόφων, η Βουλευτής αναφέρθηκε στη δυνατότητα πληρωμής εκπρόθεσμων δηλώσεων για τις κορωνοενισχύσεις των χοιροτρόφων (και για τους μαύρους χοίρους) και στην επίλυση των προβλημάτων, που ενέσκηψαν στην πληρωμή των επιδοτήσεων με τεχνική λύση, για την κατανομή κοινοτικών βοσκοτόπων, όπως συνέβη τα προηγούμενα έτη, προκειμένου να πληρωθούν οι επιδοτήσεις.

 

Ο Υπουργός από πλευράς του αντιλαμβανόμενος την δυσχερή θέση των αγροτών και κτηνοτρόφων και την αναγκαιότητα στήριξής τους, ώστε να ενισχυθεί ο πρωτογενής μας τομέας, διαβεβαίωσε την Βουλευτή, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα συμβάλει καθοριστικά σε πρωτοβουλίες στήριξης, αλλά και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του εν λόγω κλάδου.

 

 

Back to top button
Close
Close