Τρίκαλα

Το World Englishes στο Λονδίνο!

Στα πλαίσια του προγράμματος Deep Learning το World Englishes μαζί με 71 μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα επισκέφτηκε Το Λονδίνο για τέσσερις μέρες.
Δεν ήταν όμως ένα συνηθισμένο ταξίδι. Οι μαθητές γνώρισαν την πόλη από διαφορετική οπτική και όχι ως συνηθισμένοι τουρίστες!
Την πρώτη μέρα περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης και είδαν σημαντικά μνημεία και ορόσημα παίζοντας κυνήγι θησαυρού. Οι μαθητές έπρεπε να λύσουν γρίφους και να ανακαλύψουν και ήταν η επόμενη στάση τους (London eye, Trafalgar Square, Big Ben, Covent garden κ.α.)
Τη δεύτερη μέρα αφού συζήτησαν για την έννοια της τέχνης, τι θεωρείται παράνομο σε αυτή και σύγκριναν την προϊστορική σπηλαιογραφια με τη μοντέρνα τέχνη, οδηγήθηκαν στο Shoreditch. Εκεί τους ξενάγησαν στην περιοχή και έμαθε για την τέχνη του δρόμου (street art) και την ιστορία του γκράφιτι. Είδαν έργα διάσημων street artists όπως του Banksy, του Thierry Noir και του Ιnvader. Τέλος οι μαθητές έκαναν εργαστήριο graffiti και δημιούργησαν τα δικά τους στους τοίχους του Shoreditch!
Την τρίτη μέρα επισκέφτηκαν το Tate Modern. Περιηγήθηκαν στους χώρους και διάλεξαν ποια έργα τους άρεσαν και ποια όχι. Έγραψαν ποιήματα και έφτιαξαν βίντεο παρουσιάζοντας τα. Αφού έκαναν μία στάση στον Borough market να φάνε fish n’ chips συνέχισαν για το Shakespeare’s Globe. Εκεί τους μίλησαν για το θέατρο τον Σαίξπηρ και την εποχή του.
Την τέταρτη μέρα αποχαιρέτησαν το Λονδίνο έχοντας γεμίσει εμπειρίες αναμνήσεις και φυσικά έχοντας κάνει πολλούς καινούργιους φίλους από όλη την Ελλάδα!

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close
Close