Ειδήσεις

Το τσάμπα ‘πέθανε’ στις ξαπλώστρες από την Χαλκιδική ως τον Πλαταμώνα

Όνειρο θερινής νυκτός η ξαπλώστρα για τον Έλληνα!

Η τσάμπα ξαπλώστρα στις παραλίες της Χαλκιδικής αποτελεί πλέον όνειρο θερινής νυκτός – Ταρίφα έως 50 ευρώ στο πρώτο πόδι για μια θέση πλάι στο κύμα

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας το ελληνικό καλοκαίρι επανήλθε δριμύτερο, μαζί με αυτό όμως ήρθαν και οι αυξήσεις στις τιμές των beach bar.

Στο… νησί της Θεσσαλονίκης, τη Χαλκιδική, η νέα τακτική των ιδιοκτητών beach bar να επιβάλλουν είτε τιμή χρέωσης στις ξαπλώστρες είτε ελάχιστη κατανάλωση προκαλεί γκρίνια και δυσαρέσκεια ιδιαίτερα στους Θεσσαλονικείς που σπεύδουν τα Σαββατοκύριακα να απολαύσουν τη θάλασσα αποδεικνύοντας ότι η τσάμπα ξαπλώστρα στην παραλία αποτελεί πλέον όνειρο θερινής νυκτός.

Στη χερσόνησο της Κασσάνδρας -το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής-, όπου υπάρχουν πολλά beach bar και προτιμάται από πολλούς λόγω της εγγύτητας για τις αυθημερόν αποδράσεις, η τακτική της ελάχιστης κατανάλωσης έχει υιοθετηθεί από πολλούς ιδιοκτήτες και οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τη θέση της ξαπλώστρας.

Έτσι, μία ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες ακριβώς μπροστά στο κύμα έχουν ελάχιστη κατανάλωση τα 50 ευρώ. Το προαπαιτούμενο της ελάχιστης κατανάλωσης μειώνεται ανάλογα με τη σειρά που βρίσκονται οι ξαπλώστρες. Κατά συνέπεια, η ελάχιστη κατανάλωση μειώνεται για τη δεύτερη, τρίτη κ.ο.κ. σειρά. Στην τελευταία για παράδειγμα η ελάχιστη κατανάλωση κυμαίνεται στα 10 ευρώ.

Ακόμα δηλαδή και δύο άτομα που θα καθίσουν στις ξαπλώστρες μπροστά στο κύμα και θα παραγγείλουν μόνο δύο καφέδες στο τέλος θα πληρώσουν 50 ευρώ!

Άλλοι ιδιοκτήτες έχουν υιοθετήσει τη χρέωση της ξαπλώστρας διαχωρίζοντας τη χρήση από την κατανάλωση που θα κάνει ο λουόμενος. Στις περιπτώσεις αυτές οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την περιοχή του beach bar και τις υπηρεσίες που προσφέρει, ωστόσο στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και στα λεγόμενα hot μαγαζιά η τιμή χρέωσης φτάνει τα 30, 40 ή και 50 ευρώ κυρίως για αυτές που βρίσκονται μπροστά στο κύμα.

Περισσότερα paskedi.grαπό τη Φανή Χαρίση

Back to top button
Close
Close