Τρίκαλα

Το παραδοσιακό Ζιαφέτι στην Κρανιά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς Ασπροποτάμου στην προσπάθειά του να αναβιώσει παλιά έθιμα του χωριού, διοργάνωσε και φέτος ζιαφέτι ή τζιαφέτι, όπως το πρόφεραν οι παλιοί.
Το ζιαφέτι είναι μια ευκαιρία για αντάμωμα οικογενειών και συγχωριανών, σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων, ανταλλαγή εδεσμάτων, συζητήσεις, φαγοπότι με συνοδεία μουσικής, χορός, τραγούδι.
Το φετινό «ζιαφέτι» πραγματοποιήθηκε κοντά στον “Άγιο Νικόλαο”, σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο με ξύλινα παγκάκια και τραπέζια, δίπλα από το ποτάμι. Χαρούμενες φωνές, τραγούδια, χοροί, μουσική, γέμισαν τον χώρο. Το έθιμο αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία αφού η συμμετοχή ήταν αθρόα και ιδιαίτερα της νεολαίας
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι: πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων κ. Μαγειρίας, ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.ΣΥ Τρικάλων κ. Σπαθής και πολλοί φίλοι του χωριού μας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς Ασπροποτάμου ευχαριστεί όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Εργοστάσιο «ΤΡΙΚΚΗ» για τα εκλεκτά προϊόντα που χορήγησε και μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκομένους.
Καλό Δεκαπενταύγουστο!

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close
Close