ΕπιχειρείνΤρίκαλα

Το καινοτόμο λογισμικό «EasyBalance» του Αλέξανδρου Μυλωνά παρουσιάστηκε στο Παν. Ιωαννίνων

 

Στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (https://accfin.uoi.gr/) στην Πρέβεζα παρουσιάστηκε το καινοτόμο λογισμικό «EasyBalance». Το EasyBalance θεωρείται το πρώτο SAAS λογισμικό στην Ελλάδα που απλοποιεί στη πράξη το παραδοσιακά περίπλοκο και χρονοβόρο έργο της κατάρτισης των Ισολογισμών και σύνταξης όλων των Οικονομικών Αναφορών και είναι πλήρως εναρμονισμένο με την νομοθεσία για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα (ΕΛΠ). Μέσω της αυτοματοποίησης και του συνεχούς ελέγχου των διαδικασιών, το EasyBalance αυξάνει την αποδοτικότητα, μειώνει την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα για δημιουργία σεναρίων με εύχρηστους γρήγορους και ασφαλείς χειρισμούς και αποτελεί επίσης έναν εκπαιδευτικό οδηγό και βοηθό για τον νεοεισερχόμενο στο επάγγελμα λογιστή. Με τις εξειδικευμένες και αυτοματοποιημένες χρηματοοικονομικές αναλύσεις της, η εφαρμογή προσφέρει επίσης ένα ακόμη εργαλείο στον σύγχρονο επαγγελματία λογιστή αναβαθμίζοντας τον ρόλο του ως λογιστή-συμβούλου τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα και ERP του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών (https://master.accfin.uoi.gr/news/), συντόνισε ο αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος κ. Χύτης Ευάγγελος και είχε ως στόχο να γνωρίσουν οι φοιτητές τα σύγχρονα εργαλεία επιχειρησιακού λογισμικού και αυτοματοποιημένων διαδικασιών σύνταξης Ισολογισμών και Οικονομικών Αναφορών (Financial reporting).

Η παρουσίαση του λογισμικού που έγινε από τον Αλέξανδρο Μυλωνά ιδρυτή της εταιρείας πληροφορικής EASY SOFTWARE ΙΚΕ και της λογιστικής εταιρείας Mforotexniki EE, περιλάμβανε προσομοίωση της χρήσης του με πραγματικά δεδομένα Ισοζυγίων και ανέδειξε το φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον του λογισμικού, τις δυνατότητες του σε όλα τα επίπεδα καθώς και την απρόσκοπτη ενσωμάτωση του στα συστήματα Λογιστικής – Κοστολόγησης και ERP. Η διαδραστική συνεδρία επέτρεψε στους φοιτητές να εμπλακούν άμεσα με το εργαλείο, εξερευνώντας τις διάφορες λειτουργίες του και μαθαίνοντας πώς αυτό μπορεί να απλοποιήσει τη ροή εργασιών τους. Τα σχόλια από τους φοιτητές ήταν εξαιρετικά θετικά. Η συνεδρία ολοκληρώθηκε με μια ενότητα ερωτήσεων και απαντήσεων, όπου οι παρουσιαστές απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις τεχνικές πτυχές του λογισμικού και τις πρακτικές εφαρμογές του.
Η εκδήλωση αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία στη γεφύρωση της ακαδημαϊκής γνώσης και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και πρακτικής. Με την εξοικείωση φοιτητών σε σύγχρονα λογισμικά ERP και εφαρμογές όπως το EasyBalance, το Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενισχύει και εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, εξοπλίζοντας τους μελλοντικούς επαγγελματίες με τις επιστημονικές γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στον ραγδαία εξελισσόμενο τομέα της Λογιστικής της Ελεγκτικής και των χρηματοοικονομικών και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το EasyBalance, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://easybalance.gr

Back to top button
Close
Close