ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ

Τι είδε και άκουσε ο Νικολάκης;

***Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών με τη σύγκρουση των δύο τρένων μας κράτησε μακριά για μια εβδομάδα. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κλήθηκε να διαχειριστεί ακόμη μια μεγάλη κρίση μετά την πανδημία, τον Ιανό, το σεισμό του Μαρτίου του 2021 και για άλλη μια φορά κατάφερε να πάρει τα εύσημα. Μέσα στη ζοφερή κατάσταση, όπως πληροφορούμαστε, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού στάζουν μέλι για τον τρόπο που διαχείρισης από πλευράς Αγοραστού της όλης κατάστασης. Μάλιστα, ο ίδιος ο Υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης απέδωσε τα εύσημα στον Περιφερειάρχη στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συνεισφορά του στη διαχείριση της κρίσης.

*** Ένας Τρικαλινός που ρίχτηκε στη μάχη αμέσως μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών ήταν και ο νευροχειρούργος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Βασίλης Αναγνωστόπουλος. Μαζί με τους συναδέλφους του ρίχτηκε στη μάχη της παροχής ιατρικής φροντίδας στους τραυματίες που κατέφταναν από τα Τέμπη. Οι εικόνες που αντίκρισε ήταν πραγματικά συγκλονιστικές. Αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ όλοι οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Λάρισας που υπερέβαλαν  υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν στη ζωή κάποιους σοβαρά τραυματίες…

***Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους Δήμους της χώρας το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης  που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και προβλέπει την ίδρυση Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων με σκοπό την ορθολογική ρύθμιση της παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και επεξεργασίας αστικών αποβλήτων, ιδίως ως προς την οργάνωση, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το κόστος και την τιμολόγησή τους. Και το κύριο ερώτημα που πλανάται πλέον είναι: γιατί παραχωρείται ο έλεγχος ενός αγαθού κοινής ωφελείας – όπως το νερό – σε μια ρυθμιστική αρχή, εφόσον η αγορά παροχής τού εν λόγω αγαθού δεν ιδιωτικοποιείται ή δεν απελευθερώνεται; Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε και ο Δήμαρχος μας και Πρόεδρος των Δημάρχων της χώρας Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο Δήμαρχος με απλά και κατανοητά λόγια σε συνεντεύξεις του ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, καθώς όπως είπε η νέα Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων που δημιουργείται δεν φέρεται να λύνει προβλήματα αλλά ίσα ίσα να δημιουργεί καινούργια. Μάλιστα έφερε ένα σοβαρό παράδειγμα συγκρίνοντας της Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας που δεν κατάφερε εν μέσω ενεργειακή κρίσης να συγκρατήσει τις τιμές, σε αντίθεση με τις ΔΕΥΑ που αν και είχαν αύξηση του κόστους λειτουργίας τους δεν μετακύλησαν στους πολίτες το επιπρόσθετο βάρος.

***Για τα καλά έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος στο Δήμο Πύλης. Η ανακοίνωση υποψηφίων από τις παρατάξεις του Δημάρχου Μαράβα και της Αντιπολίτευσης Χήρα – Τσούτσια είναι πλέον καθημερινές. Ενώ η αντιπολίτευση έχει αρχίσει το σκληρό ροκ  κάνοντας συνεχείς ερωτήσεις πως τη Δημοτική Αρχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου σε ερώτηση του κ. Τσιούτσια προς τον Αντιδήμαρχο κ. Ούτρα για κάποια αθλητικά έργα στην περιοχή τα αίματα άναψαν και η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Μπορεί για κάποιους ο Οκτώβριος να μην είναι και τόσο μακριά ωστόσο στην Πύλη θα έχει πάρα πολλά ακόμη επεισόδια ως τις εκλογές.

*** Και στην Καλαμπάκα όμως δεν είναι τα πράγματα πιο ήρεμα… Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Λευτέρης Αβραμόπουλος ήτα λάβρος κατά του Δημάρχου Αλέκου σχετικά με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την ανάθεση σε εργολάβο του έργου αποκομιδής των απορριμμάτων. Ο Αβραμόπουλος κατηγορεί τον Αλέκο ότι φέρει εσπευσμένα προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο και προσπαθεί να δεσμεύσει και την επόμενη Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές. Βλέπουμε ότι ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Μετεώρων κινείται μεθοδικά αναδεικνύοντας θέματα που φέρνουν σε δύσκολη θέση τη Δημοτική Αρχή κάτι που αναγνωρίζετε και από την αυξημένη δυναμική που επιδεικνύει η παράταξη του ενόψει των εκλογών.

***Πρόσωπο των ημερών ήταν και ο μηχανοδηγός καταγόμενος από τη Φαρκαδόνα Μιχάλης Μπαγιώτης. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαρκαδόνας επέδειξε μια μεγάλη σοβαρότητα και δεν εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία των Τεμπών για φτηνή δημοσιότητα. Σε ελάχιστες ενημερωτικές εκπομπές που βγήκε ήταν κατατοπιστικός και φειδωλός χωρίς αν επεκταθεί σε λεπτομέρειες. Η όλη του διαχείριση σίγουρα του δίνει περαιτέρω ώθηση ενόψει της διεκδίκησης της Δημαρχίας στη Φαρκαδόνα.

ΚΟΥΙΖ: Ποιος γνωστός Τρικαλινός βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχε επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη;

Γ.Μ

 

Back to top button
Close
Close