Επιχειρείν

Τιμητική διάκριση για το Γεν.Νοσοκομείο Λάρισας

Στην ενότητα Περιβαλλοντική Ευαισθησία των βραβείων Healthcare Business Awards 2021 το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας βραβεύτηκε με το silver βραβείο για τη διαχείριση Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων – Πληροφοριακό Σύστημα Εσωτερικής Ιχνηλασιμότητας

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, με μεγάλη συμμετοχή επιφανών εκπροσώπων του ευρύτερου κλάδου της Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από την 5η ΥΠε. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, η οποία απένειμε και τις τιμητικές διακρίσεις. Από το Υπουργείο Υγείας επίσης παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε με επιτυχία για 6η χρονιά από την Boussias και το Health Daily. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων ήταν φέτος ο Ακαδημαϊκός και πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Λουκάς Παπαδήμος.

To βραβείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας παρέλαβε ο Διοικητής κ. Βλαχάκης Γρηγόριος, ο οποίος δήλωσε:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το Νοσοκομείο της πόλης, καινοτομεί, πρωτοπορεί σε έναν τομέα νευραλγικό για την πράσινη ανάπτυξη. Η διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων παίρνει «σάρκα και οστά» και παύει να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Μειώνουμε την περιβαλλοντική επίπτωση του Νοσοκομείου στην πόλη με δείκτες μετρήσιμους. Διαχειριζόμαστε πόρους οικονομικούς και ανθρώπινο δυναμικό για να διαμορφώσουμε διαδικασίες πιο ασφαλείς για τους εργαζομένους αλλά και για την δημόσια υγεία. Η βράβευση του Νοσοκομείου μας είναι μία αναγνώριση της συνεχόμενης προσπάθειας που γίνεται για βελτίωση του οικολογικού αποτυπώματος. Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους για την συμμετοχή τους σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Για μας την Διοίκηση του Γ.Ν. Λάρισας το βραβείο αυτό είναι μια επιβεβαίωση ότι οι νέες πρακτικές που εφαρμόζουμε βρίσκουν έδαφος ανάπτυξης. Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το παλαιότερο της περιοχής οδεύει προς το μέλλον με φρέσκιες ιδέες, σύγχρονες πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον και την ασφάλεια των εργαζομένων.  Στο επόμενο διάστημα, αναμένεται πληθώρα δράσεων και δίνουμε ραντεβού για νέες διακρίσεις».

Η Υπεύθυνη Διαχείρισης Αποβλήτων Γ.Ν. Λάρισας κα Δρ. Οικονόμου Γεωργία, Βιοχημικός  δήλωσε για την βράβευση:

«Ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε! Η ανάπτυξη και η εφαρμογή ενός αυτοματοποιημένου συστήματος ιχνηλασιμότητας της ενδονοσοκομειακής διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων που καταγράφει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και προσφέρει όλες τις δυνατότητες ελέγχου. Η διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει πλέον ποσοτικοποιηθεί με δείκτες παρακολούθησης και θέτει στόχους βελτίωσης των διαδικασιών με όρους αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας. Βασικό κίνητρο για την ανάπτυξη του συστήματος της ιχνηλασιμότητας ήταν η ελαχιστοποίηση του χρόνου που το προσωπικό θα πρέπει να ασχολείται με τις διαδικασίες συμμόρφωσης στη νομοθεσία της διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων. Πλέον το υγειονομικό προσωπικό δεν απασχολείται από το καθημερινό του έργο και όχι μόνο υπάρχει συμμόρφωση στη νομοθεσία αλλά και δεδομένα προς επεξεργασία για αξιολόγηση και βελτίωση της διαδικασίας.»

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close