Τέλος εποχής για Βασιλακόπουλο-Νέος πρόεδρος της ΕΟΚ ο Βαγγέλης Λιόλιος-Πρώτος σε ψήφους ο Ρεντζιάς από τον συνδυασμό Φασούλα

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, με το τέλος εποχής να είναι επίσημο πλέον για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και το ελληνικό μπάσκετ.
Η αλλαγή εποχής στην ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι πλέον επίσημη, αφού μετά τις αρχαιρεσίες της 12ης Σεπτεμβρίου, ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο νέος πρόεδρος.
Εξαιρετική παρουσία είχε και ο Τρικαλινός παλιός διεθνής άσσος Ευθύμης Ρεντζιάς ο οποίος πήρε 260 ψήφους, παραπάνω απ’ ότι πήρε ο επικεφαλής του συνδυασμού που συμμετείχε Παναγιώτης Φασούλας!
Η εκλογική διαδικασία, που πέρασε από σαράντα κύματα και αναβλήθηκε ουκ ολίγες φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, διεξήχθη μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με 611 από τα 628 σωματεία που είχαν δικαίωμα, να ψηφίζουν.
Νικητής της εκλογικής μάχης ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος απέναντι σε Παναγιώτη Φασούλα και Άγγελο Παπανικολάου.
Οι εκλεγμένοι στο νέο Δ.Σ
Δήμος Ντικούδης 317
Βασίλης Ντάκουρης 302
Άννυ Κωνσταντινίδου 281
Ευθύμης Ρεντζιάς 263
Κώστας Ασημακόπουλος 260
Γιάννης Ηλιόπουλος 239
Κώστας Μαρλαφέκας 222
Νίκος Ζεϊμπέκης 221
Χρήστος Βασιλειάδης 215
Φάνης Χριστοδούλου 212
Τρύφωνας Δίτσιος 211
Λάμπρος Τάκης 209
Τάσος Δελημπαλταδάκης 198
Νίκος Νικολόπουλος 197
Γιάννης Πεταλωτής 178
Γιάννης Τσουμής 176
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποχωρεί και επισήμως από τη θέση στην οποία βρισκόταν για δεκαετίες αφού βάσει του νέου αθλητικού νόμου δεν είχε τη δυνατότητα να θέσει υποψηφιότητα λόγω ηλικίας, δίνοντας τη θέση του στον διοικητικό ηγέτη του Προμηθέα Πατρών και επικεφαλής της παράταξης «Δώσε Πάσα» που αναλαμβάνει πλέον το δύσκολο έργο να κουμαντάρει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, συγκεντρώνοντας ποσοστό πλειοψηφίας!
Η παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου βγάζει τουλάχιστον 12 συμβούλους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ και παίρνει αυτοδυναμία με 335 ψήφους, ήτοι το 54.8%. Όσον αφορά την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα «Πρώτα το μπάσκετ», συγκέντρωσε 185 ψήφους (30.2%) ενώ η παράταξη του Άγγελου Παπανικολάου μάζεψε 90 ψήφους και μένει εκτός Δ.Σ. με 14.7%.
Πρώτος σε σταυρούς βγήκε ο Δήμος Ντικούδης με 317 ενώ ο «θηλυκός Γκάλης», η Άννυ Κωνσταντινίδου έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ. Όσον αφορά τη σύνθεση του Δ.Σ. ανά παράταξη, ο Βαγγέλης Λιόλιος βγάζει 13 συμβούλους, ο Παναγιώτης Φασούλας 3 ενώ σε αυτό θα βρίσκεται ο Τάσος Δελημπαλταδάκης ως ανεξάρτητος