Ειδήσεις

Συναντήσεις της Διοίκησης του ΕΒΕ Καρδίτσας με Υπουργούς

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν στις 28/6/2022 και 29/6/2022 στην Αθήνα συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την ηγεσία και στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης, στις οποίες συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον «Ιανό» και την αξιοποίηση των καπναποθηκών Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κων/νος Ζυγογιάννης, συνοδευόμενος από τον πρώην πρόεδρο, κ. Γεώργιο Ντενίση και τον υπεύθυνο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Κων/νο Βασιλείου, συναντήθηκαν με τον κ. Απόστολο Χριστοδουλάκη, διευθυντή του Γραφείου του γεν. γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Θάνου Πετραλιά, με θέμα συζήτησης την καταβολή της εφ’ άπαξ αποζημίωσης των 8.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που δεν την έχουν λάβει ακόμη. Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμο να δώσει άμεσα τα χρήματα για την πληρωμή αποφάσεων που έχουν ήδη εκδοθεί, εφόσον προηγηθεί το σχετικό αίτημα από το Υπουργείο Υποδομών.
Επίσης οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου είχαν συνάντηση εργασίας με την κα Σοφία Μάντζαρη, διευθύντρια του Γραφείου του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Χρ. Τριαντόπουλου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πρόοδο της πορείας των αποζημιώσεων του «Ιανού» για τις επιχειρήσεις της Καρδίτσας.
Στη συνέχεια συναντήθηκαν με την κα Καλλιόπη Τετώρου, γεν. διευθύντρια Κοινωνικής Αρωγής Γεν. Δ/νσης Κρατικών Ενισχύσεων και Αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών και ανέπτυξαν ζητήματα αναφορικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην πληρωμή των αποζημιώσεων του «Ιανού». Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ενημερώθηκαν από την κα Τετώρου ότι αναμένεται άμεσα η διάταξη Νόμου από τη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου, που προβλέπει αποζημιώσεις και για τις επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν συνταξιοδοτηθεί. (Επισυνάπτεται επιστολή με παρέμβαση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για το συγκεκριμένο θέμα).
Κατόπιν τα στελέχη του Επιμελητηρίου επισκέφθηκαν τον κ. Γεώργιο Γεωργαντά, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συζήτησαν μαζί του τις εξελίξεις για τον χώρο των καπναποθηκών Καρδίτσας μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς ένα από τα κτίρια. Ο κος Γεωργαντάς δήλωσε τη διάθεση του Υπουργείου του να στηρίξει το Επιμελητήριο Καρδίτσας σε ενέργειες που αφορούν στην αξιοποίηση του χώρου των καπναποθηκών.
Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Υπουργείο τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και αποδέχθηκε το αίτημά τους να παρέμβει για την επίσπευση της διαδικασίας της αποπληρωμής των αποζημιώσεων των 8.000 ευρώ για τον «Ιανό» των επιχειρήσεων που συμπεριλαμβάνονται σε αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί, σε συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Υποδομών.
Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ευχαρίστησαν θερμά τον συμπολίτη Υπουργό, του οποίου η αρωγή αποτελεί πολύτιμη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου της Καρδίτσας.

Lanaras
Back to top button
Close
Close