Idees Sports

Στο «ΦΩΣ» μίλησε η μητέρα του Κώστα Φορτούνη, Ανθούλα… – Η συνέντευξη

Τι να πω τώρα, ήμουν και εγώ συγκινημένος ακούγοντάς την. Η μητέρα του Φορτούνη για πρώτη φορά στο «ΦΩΣ». Η κ. Ανθούλα Φορτούνη. Τι έχουν περάσει αυτοί οι άνθρωποι… Δίπλα ήταν και ο Σπύρος Φορτούνης, ο πατέρας. Το κυνηγούσα καιρό αυτό το θέμα. Η μητέρα δεν ήθελε να πει πολλά, είπε λίγα και καλά.

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΦΩΣ» στις 5/6/2024.

Ο Κώστας ήταν από μικρός Ολυμπιακός, έτσι δεν είναι;

Ναι, γιατί ο πατέρας του ήταν Ολυμπιακός και αυτός.

Είχαμε καφέ και ταβέρνα στο κέντρο της Καλαμπάκας απέναντι από το δημοτικό σχολείο. Ένας δρόμος μάς χώριζε. Και ήταν το παιδί όλη μέρα στο σχολείο απέναντι παίζοντας ποδόσφαιρο. Τα παιδιά μας, ο Κώστας και ο Θοδωρής, άρχισαν πολύ μικροί το ποδόσφαιρο, από 5 ετών, σε ομάδα.

Σε ποια ομάδα;

Στα Μετέωρα της Καλαμπάκας.

Ξεχώριζε από μικρό παιδί ο Κώστας;

Από 3 ετών φαινόταν! Αλλά ήταν και ο άντρας μου, ο Σπύρος, που ασχολιόταν με το παιδί πάρα πολύ. Στο σπίτι μέσα είχαμε 20 μπάλες!

Είχε ταλέντο και ο σύζυγος στο ποδόσφαιρο όταν ήταν νέος; Πήρε από κάπου το γονίδιο ο Κώστας;

Από τον μπαμπά του. Ο Σπύρος αγωνιζόταν 11 χρόνια στα Μετέωρα.

Σε τι θέση;

Ήταν σέντερ μπακ.

Κλάψατε στο γήπεδο στον τελικό με τη Φιορεντίνα;

Εδώ κλαίω πολλές φορές σε άλλα ματς, δεν θα έκλαιγα σε αυτό; Δεν μπορώ να κρατηθώ.

Έχω μάθει ένα περιστατικό στον Άρη.

Ήταν ένα ματς Άρης – Ολυμπιακός. Μας είχε πει ο Κώστας ότι θα κάτσουμε ανάμεσα σε Αρειανούς. Του είπαμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα. Την ώρα του ματς ήταν ένας Αρειανός μπροστά μας, ανέβαινε – κατέβαινε, ανέβαινε – κατέβαινε. Του λέω «τι θα γίνει, κάτσε κάτω να δούμε μπάλα»! Παραλίγο να τσακωθούμε! Το ζω πολύ έντονα στο γήπεδο όταν βλέπω το παιδί μου με τον Ολυμπιακό.

Σας φαντάζομαι στις στενοχώριες, στις οδυνηρές περιπέτειες που είχε περάσει…

Αυτά ήταν πολύ δύσκολα. Ήταν οι χειρότερες στιγμές μας… (σ.σ. συγκινείται). Την πρώτη φορά που έπαθε χιαστό, μας πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας. Όχι κλαίγοντας, ουρλιάζοντας… Δεν ήξερε τι είναι, σκεφτόταν ότι είναι χιαστός, αλλά δεν ήταν σίγουρος, γιατί ο Θέος ο γιατρός τον καθησύχαζε, ενώ το είχε καταλάβει… «Μπαμπά, μπαμπά» να κλαίει στο τηλέφωνο, να μην μπορεί να μας μιλήσει. Είχε ακούσει ένα κρακ είπε, θα έκανε μαγνητική την επόμενη μέρα, αυτά είπε και έκλαιγε…

περισσότερα https://www.kalabakacity.gr/sto-fos-milise-i-mitera-tou-kosta-fortouni-anthoula-i-synentefxi/

 

Back to top button
Close
Close