Ειδήσεις

Στη Λάρισα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης: Εκλογές στο τέλος της θητείας

«Η επιλογή του πρωθυπουργού είναι να πως αυτή η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει κι αυτή την κρίση» δήλωσε κατηγορηματικά, λίγο αφότου έφθασε στη Λάρισα αργά το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου.

Ο κ. Βορίδης βρέθηκε μαζί με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τους κυβερνητικούς βουλευτές στο νέο κόμβο επί της λεωφόρου Καραμανλή στο ύψος του εμπορικού κέντρου FashionCity, όπου σε δηλώσεις του επανέλαβε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας. «Εκλογές, είπε χαρακτηριστικά, θα έχουμε στην Ελλάδα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πρόωρες δεν έχουμε. Αυτό είναι κάτι το οποίο διευκρίνισε με πολύ καθαρό τρόπο ο πρωθυπουργός, θέτοντας και όλα τα ζητήματα που οδήγησαν σε σκέψεις – όχι εμάς – τη δημόσια συζήτηση, γι’ αυτή την αγωνία για την δυσκολία που θα έχει ο χειμώνας λόγω της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και τον μεγάλων αυξήσεων στα ενεργειακά θέματα.

Παρά ταύτα η επιλογή του πρωθυπουργού είναι πως αυτή η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει και αυτή την κρίση και επομένως δεν υπάρχουν εκλογές στον ορίζοντα, θα είναι στο τέλος της συνταγματικής θητείας».

Σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Βορίδης είπε πως η Ελλάδα είναι πολύ μπροστά στα μέτρα στήριξης που έχει πάρει για πολίτες και επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο που έχει για να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή».

Για τις τιμές στην ενέργεια εκτίμησε ότι «φαίνεται πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες διορθώσεις στο επίπεδο των τιμών», επιμένοντας ωστόσο πως «η προοπτική μας είναι η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Back to top button
Close
Close