ΕπιχειρείνΤρίκαλα

Στην χρυσή πεντάδα των Ελλήνων επενδυτών στο χώρο των αιολικών η Θεσσαλική Jasper Energy με επενδύσεις και στα Τρίκαλα

 

Αγώνα δρόμου ανάπτυξης στις ΑΠΕ πραγματοποιούν ελληνικοί και διεθνείς όμιλοι στη μεγάλων προοπτικών ελληνική αγορά πράσινης ενέργειας, διεκδικώντας ένα όλο και μεγαλύτερο μερίδιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) εντός του 2022 ολοκλήρωσαν νέα αιολικά πάρκα 12 διαφορετικοί, μεγάλοι και μικροί, επιχειρηματικοί όμιλοι.

Για την Θεσσαλία αλλά και για τα Τρίκαλα, μιας και ο επιχειρηματικός όμιλος δραστηριοποιείται και στον Νομό Τρικάλων και μάλιστα αναμένεται να πραγματοποιήσει νέες επενδύσεις , το ενδιαφέρον εστιάζεται στην   Jasper Energy, του  θεσσαλού επιχειρηματία Μάνθου Τζιαμούρτα  η οποία κατάφερε να αναρριχηθεί ακολουθώντας συγκεκριμένη στρατηγική επενδύσεων στην χρυσή πεντάδα των Ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα αιολικά πάρκα..

 

Τα αιολικά πάρκα αποτελούν έργα εθνικής σημασίας καθώς, όσο αυξάνεται η διείσδυσή τους, μειώνεται η τιμή της ενέργειας για τον καταναλωτή και ενισχύεται η ενεργειακή ασφάλεια και η ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας. Η πρόσφατη υποχώρηση των τιμών του φυσικού αερίου δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει. Όσο καθυστερούμε την ενεργειακή μετάβαση, τόσο πιο πιθανό είναι η κρίση των τιμών ενέργειας να επανακάμψει.

Περαιτέρω, τα αιολικά πάρκα παράγουν ενέργεια όλες τις ώρες του 24ώρου και έτσι, συνδυαζόμενα με όλες τις άλλες ανανεώσιμες, διασφαλίζουν ένα ισορροπημένο και πιο οικονομικό ενεργειακό σύστημα με ακόμα χαμηλότερο συνολικό κόστος για τον καταναλωτή.»

 

 

Lanaras

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close
Close