MUST ReadΕπιχειρείνΤρίκαλα

Στην κατάψυξη και η κίνηση στην εμπορική αγορά των Τρικάλων εν μέσω χειμερινών εκπτώσεων

Δεν είναι μόνο η χώρα μας που έχει μπει στην… κατάψυξη λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν παντού από προχθές βράδυ, αλλά και των χιονοπτώσεων στα ανατολικά. 
Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η οικονομία, η οποία κυριολεκτικά έχει «παγώσει». Ειδικά ο εμπορικός κόσμος βλέπει τις ελπίδες του για τόνωση του τζίρου στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων να διαψεύδονται. Η αγοραστική κίνηση τόσο στα Τρίκαλα  όσο και γενικότερα παραμένει υποτονική σε σύγκριση με το παρελθόν, ενώ η εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια και τις μεταφορές προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στους επαγγελματίες του χώρου
Διαψεύδονται οι προσδοκίες των εμπόρων τόσο στα Τρίκαλα  όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο για την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων που ανέμεναν ότι θα βοηθούσαν να βγάλουν τα «σπασμένα» του φθινοπώρου και των αρχών του χειμώνα.
Παρά τις ελκυστικές προσφορές σε είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, οικιακού εξοπλισμού, καλλυντικά κλπ. οι καταναλωτές εμφανίζονται συγκρατημένοι, ενώ τα έσοδα δεν μοιάζουν ικανά να καλύψουν το λειτουργικό κόστος το οποίο φέτος έχει εκτιναχθεί λόγω των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια και τα μεταφορικά. Ήρθε τώρα και το τσουχτερό κρύο να… παγώσει ακόμα περισσότερο την αγορά, καθώς και εκείνοι που σχεδίαζαν να βγουν για ψώνια σε μεγάλο ποσοστό θα το ξανασκεφτούν και θα τα αφήσουν για αργότερα!
Το αυξημένο κόστος της ενέργειας και της μεταφοράς είναι οι δύο βασικοί παράγοντες ανησυχίας για τους εμπόρους.Το λιανικό εμπόριο κινείται, μέχρι στιγμής, στην κυριολεξία, σε μια «παγωμένη αγορά» κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, που διανύουν την τρίτη εβδομάδα από την έναρξή τους. Η αγοραστική κίνηση παρουσιάζει προβληματική και υποτονική πορεία, το πρώτο 15νθήμερο των εκπτώσεων, η οποία δεν είναι συνήθης για την αγορά και μάλιστα με ανοικτά φέτος όλα τα μαγαζιά. Αναφορικά με την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, κατά την οποία λειτούργησαν τα εμπορικά καταστήματα λόγω των εκπτώσεων, η γενική εικόνα επίσης δεν ήταν ικανοποιητική
cz chris Zarabukas

Back to top button
Close
Close