Τρίκαλα

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Δολιανών Κρανιάς Ασπροποτάμου ο Μέγας Εσπερινός.

Στην «Ακρόπολη» του Ασπροποτάμου όπως ονομάζεται, και συγκεκριμένα  στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Δολιανών Κρανιάς Ασπροποτάμου έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα, ο Μέγας Εσπερινός.Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, οι οποίοι συμμετείχαν στον εσπερινό που τελέσθηκε παρουσία των Μοναχών της Μονής Αγ.Στεφάνου Μετεώρων, Κρανιωτών, επισκεπτών από τα γύρω χωριά αλλά και τρικαλινών που ήρθαν για την χάρη του Μοναστηριού από τα Τρίκαλα με τουριστικά λεωφορεία.

H Ύψωση του Τιμίου Σταυρού είναι πολύ μεγάλη γιορτή, σαν τη Μεγάλη Παρασκευή, γι’ αυτό είναι νηστεία, εκτός αν τύχει Σάββατο ή Κυριακή, οπότε τρώγεται λάδι.

O Σταυρός έχει πολύ μεγάλη δύναμη, γιατί πάνω σ’ αυτόν καρφώθηκε το πανάγιο Σώμα του Χριστού και χύθηκε το Αίμα Tου για τη σωτηρία όλου του κόσμου. Με τον Σταυρό ο Χριστός ξεγέλασε, νίκησε και ντρόπιασε το διάβολο, ο οποίος νόμισε ότι νίκησε, θανάτωσε κι εξαφάνισε τον Χριστό. Γι’ αυτό και δεν αντέχει να βλέπει αυτό το ιερό σύμβολο· φεύγει μακριά. Ας μη ντρεπόμαστε λοιπόν να κάνουμε τον σταυρό μας σωστά και με ευλάβεια. Ας φοράμε επάνω μας σταυρό, όχι απαραίτητα χρυσό ή ασημένιο. και, κυρίως, ας πιστεύουμε στη δύναμή Tου, στην παντοδυναμία του Χριστού.

Back to top button
Close
Close