Τρίκαλα

Σουρεάλ καταστάσεις στα Επείγοντα του Γ.Ν.Τρικάλων

Η αμείλικτη πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας από ΄όλες τις κυβερνήσεις αποτυπώνεται καθημερινά στα περισσότερα  δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας .

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στα Τρίκαλα καταγράφτηκαν απίστευτες καταστάσεις, ίσως και  καθημερινότητας στα επείγοντα του ΓΝΤ, όπου γιατροί και προσωπικό με τα περιορισμένα δεδομένα υποστήριξης και κυρίως με την έλλειψη  ανθρώπων ,  προσπαθούν να εξυπηρετήσουν,  αλλεπάλληλα περιστατικά, αλλά μάταια .

Μάλιστα η κατάσταση ανάγεται, καθαρά στην υπομονή του παθών και των ανθρώπων που το μεταφέρουν στο νοσοκομείο,  αφού πολλές φορές η αναμονή,  ξεπερνά κάθε προσδοκία, ακόμα και σε βαριά περιστατικά εαν δεν υπάρχει διαθέσιμος γιατρός η κρεβάτι.

Σύμφωνα με όσα μας κατέγραψε άνθρωπος που περίμενε να εξυπηρετηθεί για συγγενικό του, πρόσωπο το οποίο υπέφερε από παθολογικά αίτια και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, υπήρχαν ώρες  αναμονής, για να εξεταστεί,  στην κυριολεξία ουρά,  για να πάρεις σειρά,  έστω ακόμα και εάν υποφέρεις.

Μέσα στον γενικό χαμό μας μετέφερε ότι στις ώρες αναμονής έξω από τα επείγοντα,  υπήρξαν δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις υγείας συνανθρώπων,  μια γυναίκα νεαρής ηλικίας να γεννά στην οικία της και να φέρνει το μωρό της στα επείγοντα τυλιγμένο σε σεντόνι, ενώ λίγο αργότερα χρειάστηκε να κατεβάσουν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε λιπόθυμη κατάσταση λόγω μέθης,  ανήλικη κοπέλα η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο από γειτονική πλατεία της πόλης των Τρικάλων.

Back to top button
Close
Close