Ειδήσεις

Σε τρεις βασικούς άξονες θα κινηθούν τα ψηφιακά έργα του Δήμου Τρικκαίων

Οι άξονες, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, αφορούν στον άνθρωπο, το περιβάλλον, τη βελτίωση διαδικασιών.

Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από τα προγράμματα συνολικού ύψους 320 εκ. ευρώ για τις «Εξυπνες Πόλεις» που ανακοίνωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της έκθεσης BEYOND 4.0.
Παρόντος του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου (η έκθεση πραγματοποιείται παράλληλα με το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη), ο Υπουργός αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση των Δήμων από:
Α. το Ταμείο Ανάκαμψης, με 90 εκ. ευρώ για τους 16 Δήμους άνω των 100.000 κατοίκων, συν τον Δήμο Τρικκαίων.

Ειδικά για τον Δήμο Τρικκαίων, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι εντάσσεται το εν λόγω πρόγραμμα, επειδή έχει «αποκτήσει μία εμβέλεια, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως καλό παράδειγμα».

Β. το νέο ΕΣΠΑ για όλους τους υπόλοιπους Δήμους, με 230 εκ. ευρώ.

Ο Δήμος Τρικκαίων


Ο Δήμος Τρικκαίων έχει ήδη προβεί στη σχετική προεργασία, για να ολοκληρώσει την ψηφιακή του στρατηγική. Με αφορμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο σχεδιασμός του Δήμου περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα και προτάσεις για τη νέα αυτή στρατηγική. Σε πρόσφατη – τον περασμένο Σεπτέμβριο – σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, κωδικοποιήθηκαν οι άξονες παρέμβασης, επελέγησαν τα έργα που μπορούν να προχωρήσουν και να ενισχύσουν την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαστεργίου, «η ολοκλήρωση της ψηφιακής μας στρατηγικής, οδηγεί σε ετοιμότητα για τις νέες προσκλήσεις. Προτάσσουμε έργα για τον  άνθρωπο, το περιβάλλον αλλά και τις βελτίωση των διαδικασιών εντός του Δήμου».

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close