Τοπικά

Σε απόγνωση οι διευθυντές της Α’ & ΄Β Παθολογικής του ΝοσοκομείουΤρικάλων

Το Γ.Ν.Τρικάλων διεκδικεί για ακόμη μια φορά μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Εν μέσω πανδημίας COVID-19 συγχωνεύει την Α παθολογική, την Β παθολογική και την πνευμονολογική κλινική, χωροταξικά και λειτουργικά σε μια κλινική.

Την διαχρονική ανεπάρκεια των κυβερνήσεων και διοικήσεων για προσλήψεις και επαρκή στελέχωση του ΕΣΥ, καλούνται να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι(ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) των παθολογικών κλινικών.

Να υπενθυμίσω οτι ηδη στην ΒΠ νοσούν(2) ειδικοί και (4)ειδικευόμενοι(σύνολο γιατρών της ΒΠ που νοσούν (6)) και (2)γιατροί(1)ειδικός και (1) ειδικευόμενος είναι αποσπασμένοι στις COVID-9 κλινικές ((8) γιατροί ήδη δεν ανήκουν στην δύναμη της ΒΠ).Ταυτόχρονα από την ΑΠ ηδη έχουν αποσπασθεί (3) γιατροί((2)ειδικοί και (1) ειδικευόμενος).Σύνολο γιατρών που δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις παθολογικές κλινικές (11)γιατροί!Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό..

Αντι λοιπόν η διοίκηση να προβληματισθεί για τις μεγάλες ελλείψεις, των παθολογικών κλινικών σε έμψυχο δυναμικό ,προέβη σε μία αψυχολόγητη και αυτοκαταστροφική για το ΓΝ. Τρικάλων ενέργεια…ΣΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ (3) ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ (1)ΕΝΟΣ!

Εφαρμόζοντας μάλιστα ένα πρόγραμμα εφημέρευσης στην ΕΝΙΑΙΑ πλέον ΠΝΕΥΜΟ-ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΗ -στην λογική εξοικονόμησης του καταπονημένου έμψυχου ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού-ανασφαλές για την επαρκή παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες του νομού
μας..

Σε μια χρονική στιγμή οπου με νομοθετική ρύθμιση τα τακτικά χειρουργεία έχουν μειωθεί κατά 80% και τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά λόγω του Lockdown και της μειωμένης κυκλοφορίας έχουν μειωθεί κατά πολύ, καλούνται τα ιδια άτομα των παθολογικών κλινικών (με την βοήθεια κάποιων γενικών γιατρών) και των πνευμονολόγων να αναχαιτίσουν την λαίλαπα της πανδημίας.

Δυστυχώς οι ίδιοι άνθρωποι, με συνεχείς μετακινήσεις και αλλαγές ρόλων ,θα προσπαθήσουν σε ένα ανοχύρωτο ΕΣΥ και χωρίς να περιμένουν βοήθεια από πουθενά, να τα καταφέρουν…

Ελπίζουμε οτι, η Τρικαλινή κοινωνία δεν θα ξεχάσει ,όταν τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας ,ποιοι πραγματικά ήτανε δίπλα τους και όλοι μαζί νικητές θα χτίσουμε ένα νέο ΕΣΥ με όραμα και σε γερά θεμέλια..

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ Α ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ Β ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΝΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Back to top button
Close