Τρίκαλα

Πρωτοσύγκελος Αλ. Κανίνας : Την αποτυχία για τον εμβολιασμό, δεν μπορεί να την χρεωθεί η εκκλησία

Ζητήσαμε από τον Ιατρικό Σύλλογο να έρθει στις εκκλησίες μας!

Πάτερ Αλέξιος Κανίνας, πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης έδωσε την δική του άποψη στο πρωινό της Λέσχης 976 :

«Έχουμε κοντή μνήμη, γιατί και πέρυσι τέτοιο καιρό, όταν και πάλι λιθοβολούσαν την εκκλησία, είχα πει: πολύ ευχαρίστως να έρθει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων στις εκκλησίες μας και να του παρέχω το χρόνο του κηρύγματος, αυτό ποτέ δεν έγινε. Για ποιο λόγο οι γιατροί να μην έρθουν στην εκκλησία και να μιλήσουν στον κόσμο; Αν και οι περισσότεροι που έρχονται στην εκκλησία είναι εμβολιασμένοι. Από εκεί και πέρα σε όλους τους χώρους υπάρχουν και οι παρενθέσεις μέσα στις οποίες λειτουργούν, τις οποίες ούτε τις εξυμνώ ούτε τις υποστηρίζω.

Να αφήσουμε λοιπόν τα σχήματα και τα προσχήματα, όποτε η εκκλησία είναι καλή να την φέρουμε μπροστά να λύσει τα προβλήματα, όποτε συμφέρει όπως στα κοινωνικά προβλήματα, στα συσσίτια κ.ο.κ. Να σταματήσει, λοιπόν, αυτός ο διχασμός όταν θέλουμε να έχουμε συνεργασίες. Όταν από το πρωί ως το βράδυ θέλουμε να τσακωνόμαστε, τότε δεν βλέπω να υπάρχει φως στο τέλος του διαδρόμου. Εμείς από άμβωνος διαβάσαμε στις εκκλησίες την σχετική επιστολή της Ιεράς Συνόδου για την πανδημία, και είχα πει μάλιστα ας έρθει κάποια φορά μέσα στην εκκλησία και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων αλλά και οι υπόλοιποι γιατροί και να μιλήσουν -σχετικά με το θέμα- στο ποίμνιο σε όποιους έχουν διαφωνίες να τους πείσουν εκείνοι ότι το εμβόλιο είναι ένα μέσο σωτηρίας. Να σταματήσουν πλέον τα επικοινωνιακά τρικ, δεν φτάνει μια φωτογραφία δικιά μας έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα. Δεν θα παίζουμε με το αγαθό της υγείας δημιουργώντας μίνι αντιπολιτεύσεις. Χρειάζεται μια συνεννόηση όλων να πιάσουν εκείνο το ποσοστό των ανεμβολίαστων, αλλά να μην επικαλούνται την εκκλησιά την οποία για μια διετία την πολεμούσαν.

Εμείς δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να βγάλουμε επίσημα δεδομένα πόσοι από τους 120 ιερείς της Μητρόπολής μας έχουν εμβολιαστεί, γιατί αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Αυτό που η εκκλησία είναι να κάνει το κάνει. Αυτό που τώρα τα μίντια επιδιώκουν, η εκκλησία δεν μπορεί να το κάνει. Εμείς κάνουμε αυτό που μας είπε η Ιερά Σύνοδος και μόνο.

Την αποτυχία ενός εγχειρήματος για τον εμβολιασμό, δεν μπορεί να την χρεωθεί η εκκλησία, όταν δίναμε στους νέους 150 ευρώ να εμβολιαστούν και το βράδυ τους παρείχαμε εικονική ανοσία το ίδιο βράδυ να είναι στα μπαρ στα Τρίκαλα και να φέρνει ο ένας τον ναργιλέ από το ένα στόμα στο άλλο, αυτά δεν τα κατονόμασαν τα μίντια. Όταν υπάρχει αυτός μανδύας κάλυψης, φυσικά και σήμερα θα μετρά πολλά κρούσματα στην πόλη μας. Γιατί δεν κατονομάζονται και εκείνα τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης που λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο; Για ποιο λόγο δεν πήγε κανείς ούτε από τη δημοτική αστυνομία ούτε από την Ελληνική αστυνομία, εκείνη τη στιγμή να κάνει ελέγχους και να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα; Να μη κοιτάμε λοιπόν μόνο την εκκλησία τι κάνει, αλλά να έχουμε συνολική εικόνα της κοινωνίας μας.

Είναι δυνατόν να πω εγώ στον πιστό τι να κάνει με την υγεία του; Θα του πω να συμβουλευτεί τον γιατρό του. Έχουμε εντελώς τρελαθεί; Θα του πω εγώ να κάνει ή όχι το εμβόλιο του κορωνοιού; Σαν τις ανοησίες που έλεγαν σε μας οι γιατροί ό,τι μεταδίδεται από την Θεία Κοινωνία ο κορωνοιός; Υπάρχουν ορισμένες κόκκινες γραμμές που πρέπει να είναι σεβαστές. Δεν μπορεί η εκκλησία να παρεμβαίνει στα της ιατρικής επιστήμης, αυτό είναι επικοινωνιακό τρικ για να αποπροσανατολίζεται η βασική κατεύθυνση».

Back to top button
Close
Close