Ελλάδα

Προχωρά η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου

Με ταχύ ρυθμό προχωρούν, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα έργα για την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Όπως σημειώνει, σε διάστημα λίγων εβδομάδων, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες υπό τον σχεδιασμό του υπουργού, Κώστα Καραμανλή, ώστε να ανοίξει πλέον ο δρόμος για την υλοποίηση έργων με ώριμες μελέτες, που θα συμβάλουν ώστε ο σιδηρόδρομος να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνολική αναπτυξιακή προσπάθεια.

Η ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, σε στενή συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει επιλύσει τα ζητήματα που καθυστερούσαν την υλοποίηση έργων και προχωρά πλέον στις δημοπρατήσεις δύο νέων μεγάλων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 113,5 εκατ. ευρώ:

Εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη (ΑΔ 713), προϋπολογισμού 46,5 εκατ. ευρώ: Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστήματος σηματοδότησης και ECTS Level-1, καθώς και την αντικατάσταση 37 αλλαγών τροχιάς που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σηματοδότησης. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς αφορά στον εκσυγχρονισμό του ΤΧ1, του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού κόμβου της χώρας.

Ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα – Βόλος (ΑΔ 736), προϋπολογισμού 67 εκατ. ευρώ: Γίνεται εντατική προσπάθεια για την ποιοτική και ταχεία ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύνταξης και έγκρισης της Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών για τις υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέα – Δομοκός (ΑΣ 635 – 1η ΣΣΕ), προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, που αφορούν κυρίως σε αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close