Τοπικά

Προς ολοκλήρωση το εκκλησάκι προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου, στα Τρίκαλα

Προς ολοκλήρωση βρίσκεται το πρώτο εκκλησάκι προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην πόλη των Τρικάλων. Σύμφωνα με το σχέδιο το παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου βρίσκεται δίπλα στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στα Τρίκαλα, και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες πρόκειται για ένα στολίδι της εκκλησίας μας, και φέρει την προσωπική υπογραφή του Πρωτοσυγκέλου κ.Αλέξιου Κανίνα. Η Μητρόπολη Τρίκκης από την αρχή αγκάλιασε το όραμα για την δημιουργία του εν λόγω ναού και συντέλεσε τα μέγιστα στην ολοκλήρωση του.

Ο Άγιος Παϊσιος είναι ένας από τους σύγχρονους Αγίους της Εκκλησίας μας, τον οποίον και πολλοί πιστοί είχαν την ευλογία να τον δουν από κοντά και να συζητήσουν μαζί του.  Είναι τιμή για την πόλη μας να λειτουργήσει ο ναός του, μιας και πρόκειται για ένα υπέροχο εκκλησάκι με λευκό μάρμαρο στο εσωτερικό του, βιτρώ παράθυρα και ιδιαίτερες λιτές κατασκευές, ενώ σχεδόν έτοιμος είναι και ο προαύλιος χώρος. Με μεγάλη επιμέλεια ετοιμάζεται το τέμπλο του Ναού που θα είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση του σε λίγους μήνες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στις 9 Νοεμβρίου προγραμματίζονται τα θυρανοίξια, {αγιασμός προ των εγκαινίων} και το καλοκαίρι τα επίσημα εγκαίνια στις 12 Ιουλίου.

Back to top button
Close