Τρίκαλα

Που θα πάμε σήμερα Κυριακή της Αποκριάς και Καθαρά Δευτέρα στα Τρίκαλα

Οι Δήμοι του ν. Τρικάλων, στις φετινές Απόκριες  διοργανώνουν ένα σύνολο εκδηλώσεων χαράς και κεφιού.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις ανά Δήμο:

Δήμος Τρικκαίων

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

– 11:30, πλατεία Ρήγα Φεραίου
Παιδικό αποκριάτικοπάρτι

– 18:30 Πατινάδα στους δρόμους της πόλης με τηνορχήστραχάλκινωνBojan Krstic Orkestar

Ο πολυβραβευμένος Σέρβος με τη χρυσή τρομπέτα και την Νο1 βραβευμένη ορχήστρα υπόσχονται ξέφρενο χορό και διασκέδαση, με πατινάδα που θα ξεκινήσει στις 18:30 στους δρόμους της πόλης.
Ο Bojan Krstić και η ορχήστρα του ζουν στην πόλη Vladičin Han στη Νότια Σερβία. Αυτή η μικροσκοπική πόλη είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες ως η καταγωγή των καλύτερων τρομπετών και χάλκινων ορχηστρών όλου του βαλκανικού ημισφαιρίου. Μεγάλοι μουσικοί από εκεί κέρδισαν διεθνή φήμη κάνοντας περιοδείες σε όλο τον κόσμο, ηχογραφώντας soundtrack ή παίζοντας σε ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Ως αποτέλεσμα, οι τοπικές παραδοσιακές μελωδίες έγιναν γνωστές επιτυχίες σε όλο τον κόσμο. Το Bojan Krstić Orkestar στέκεται ακριβώς σε αυτή την παράδοση.

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου

Εκδηλώσεις στα χωριά:
Μ. Καλύβια (Καραγκούνικοςγάμος σε συνεργασία με τον ΕΛΟΚ), Αγρελιά, Σπαθάδες, Πλάτανος, Ρίζωμα, Καλονέρι, Μεγάρχη, Διαλεχτό, Ράξα, Αγία Μονή

Παραδοσιακά έθιμα στα χωριά του Δήμου, όπως ο καραγκούνικος γάμος στα Μ. Καλύβια, το πέταγμα του χαρταετού, αλλά και εδέσματα των ημερών, αναβιώνουν στα χωριά, με τη συνεργασία των τοπικών Συλλόγων και των κατοίκων.

Δήμος Πύλης

Στην έδρα του Δήμου, στην Πύλη για πρώτη φορά φέτος η Τοπική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου θα έχουμε την καρναβαλική παρέλαση με χορούς, τραγούδια και ατελείωτο κέφι.

Μία παρέλαση με άρματα και πλήθος καρναβαλιστών η οποία θα ξεκινά από το Επάλ Πύλης στις 5 το απόγευμα και θα καταλήγει στο χώρο του Δημαρχείου όπου εκεί θα γίνει το κάψιμο του Καρνάβαλου και θα σταλούν στον ουρανό χάρτινα φαναράκια με τις ευχές μας για ένα καλό τριώδιο.

Ο Δήμος Πύλης προχωρά και φέτος στην διοργάνωση κεντρικού ενιαίου Καρναβαλιού στην Τοπική Κοινότητα Γόμφων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γόμφων.

Την καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00.

Σας καλούμε να αφήσουμε στην άκρη ότι μας απασχολεί, να διασκεδάσουμε μαζί, να χαρούμε, να ξεφαντώσουμε αλλά και να προσφέρουμε χαρά στους γύρω μας με παρέλαση αρμάτων – πεζοπόρων τμημάτων – μουσική, χορός – φασολάδα, λαγάνα, τσίπουρο και κρασί στην πλατεία του χωριού.

Επίσης την καθαρά Δευτέρα πολλές Κοινότητες του Δήμου μας, ο Άγιος Βησσαρίωνας, η Φιλύρα, η Πιάλεια, το Ελευθεροχώρι, η Φήκη αλλά και οι Καλόγηροι θα αναβιώσουν τα κούλουμα προσφέροντας την παραδοσιακή φασολάδα στους παρευρισκόμενους με ελιές και χαλβά.

Δήμος Μετεώρων

Back to top button
Close
Close