Lifestyle news

Ποια είναι η πλουσιότερη οικογένεια στην Γερμανία;

Μάλλον, δεν είναι δύσκολο να το μαντέψετε… Η Beate Heister και ο Karl Albrecht Jr., οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Aldi (στη Γερμανία Aldi Süd), είναι οι πλουσιότεροι Γερμανοί.

Αυτό προέκυψε από την κατάταξη του Forbes, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Οι κληρονόμοι της περιουσίας του Aldi, η Beate Heister και ο Karl Albrecht Jr. είναι τα παιδιά του Karl Albrecht Sr., ο οποίος πέθανε το 2014 σε ηλικία 94 ετών.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Karl Sr. και ο αδελφός του, Theo Sr., ο οποίος πέθανε το 2010 σε ηλικία 88 ετών, ανέλαβαν το γωνιακό παντοπωλείο της οικογένειάς τους στο Έσσεν της Γερμανίας.

Το 1961, τα αδέρφια χώρισαν την ιδιοκτησία: ο Karl Sr. πήρε τα καταστήματα στη νότια Γερμανία (Aldi Sued), συν τα δικαιώματα της μάρκας Aldi στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τις Η.Π.Α.

Στις ΗΠΑ, η Aldi διαθέτει περισσότερα από 2.000 καταστήματα σε 36 πολιτείες.
Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ο Theo Sr. πήρε τα καταστήματα στη βόρεια Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το 1971, αγόρασε την αλυσίδα παντοπωλείων των ΗΠΑ Trader Joe’s.

Η Beate Heister δεν έχει εργαστεί ποτέ στην Aldi Sued (Νότος), αλλά ο γιος της Peter Max Heister είναι επικεφαλής του συμβουλευτικού συμβουλίου. Ο γιος της Κρίστιαν είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Karl Jr., ο οποίος δεν έχει παιδιά, εργάστηκε σε διαφορετικές θέσεις στην εταιρεία αλλά αποσύρθηκε από τα καθήκοντά του μετά από διάγνωση καρκίνου.

Πηγή: forbes.com

Back to top button
Close
Close