Πλημμύρισε περίπου το 21% του ”Δήμου Φαρκαδόνας”» του «Νομού Τρικάλων” σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα
Καβαλιώτης Μηχανικός υπολόγισε ότι πλημμύρισε περίπου το «21%», (για την ακρίβεια το «20,67%» ή αλλιώς συνολική επιφάνεια ίση με «76.223,06 στρέμματα» ήτοι «εβδομήντα έξι χιλιάδες διακόσια είκοσι τρία και 06/100 στρέμματα»), του «Δήμου Φαρκαδόνας» του «Νομού Τρικάλων» εξ’ αιτίας του πρόσφατου ακραίου μετεωρολογικού φαινομένου με την ονομασία «Daniel» σύμφωνα με δορυφορικά στοιχεία/δεδομένα τα οποία ανακτήθηκαν από την διαδικτυακή πλατφόρμα με τίτλο: «emergency.copernicus.eu» [1]. Τα δεδομένα έχουν την εξής συγκεκριμένη κωδική περιγραφή: «Delineation Monitoring 2 / Delivery:08/09/2023, 17:59 / Version 2 / (“Reason for new version: Correction of the previous flooded area value in overview map”)» [1].
Η επεξεργασία των δορυφορικών στοιχείων έγινε με την χρήση του ελεύθερου στο διαδίκτυο τεχνικού/υπολογιστικού λογισμικού «Quantum Geographical Information Systems» («Q.G.I.S.») [4].
Εικόνα 1. Η απεικόνιση, της «πλημμυρισμένης επιφάνειας» («μπλε» απόχρωση), του «Δήμου Φαρκαδόνας» («καφέ» απόχρωση) και των «οικισμών του “Δήμου Φαρκαδόνας ”» (κουκίδες με «μαύρη» απόχρωση και ονομασίες), όπως απεικονίζονται στο «ελεύθερο διαδικτυακά λογισμικό» «Q.G.I.S.», μέσω των σχετικών αρχείων που ανακτήθηκαν τόσο από την σχετική διαδικτυακή «πλατφόρμα» («Copernicus») όσο και από την σχετική διαδικτυακή «πλατφόρμα» («ΕΛ.ΣΤΑΤ.») [1,3].
Οι μέχρι τώρα επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, τόσο στην Αγγλική όσο και στην Ελληνική γλώσσα, καθώς και η γενικότερη έρευνα σχετικά με τους υδατικούς πόρους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, του Θωμά Κ. Παπαλάσκαρη, μπορούν να βρεθούν στους παρακάτω διαδικτυακούς συνδέσμους και αλλού .
ii).«https://www.researchgate.net/profile/Thomas-Papalaskaris/research»,
iii).« https://orcid.org/0000-0002-1698-6869».
iv).«https://waterpowerofgreece.blogspot.com/».