Ειδήσεις

«Πλημμύρισε» με Σαρακατσαναίους η Δημοτική Πινακοθήκη στη Λάρισα – Τραγούδια και χοροί για τα 60 χρόνια (φωτο – βίντεο)

Γιόρτασε με μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση το πρωί της Κυριακής ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν.Λάρισας “Ο Κατσαντώνης” με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων δράσης στα πολιτιστικά δρώμενα τόσο του νομού Λάρισας όσο και των Σαρακατσαναίων πανελλαδικώς.

Στην όμορφη εκδήλωση που τίμησε με την παρουσία του πολύς κόσμος, έγινε αναφορά στην ιστορία και στην δράσεις του Συνδέσμου έως τώρα, προβλήθηκε σπάνιο φωτογραφικό υλικό, ενώ  ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Νικόλαος Κατσαρός θα αναφερθεί και στην Αρχαιοελληνική καταγωγή των Σαρακατσαναίων.

Εισήγηση για τον Προεπαναστατικό Ήρωα Αντώνη Κατσαντώνη, το όνομα του οποίου φέρει ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας παρουσίασε παρουσίασε ο π.Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Π.Ο.Σ.Σ. κ.Γεώργιος Καψάλης.

Για τη συμβολή των Συλλόγων και των Λαογραφικών Μουσείων στη διαχείριση της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς μίλησε η Διευθύντρια του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας κα.Φανή Καλοκαιρινού, ενώ σύντομη αναφορά για το ρόλο του χοροδιδασκάλου στους Συλλόγους έκανε ο κ.Δημήτριος Σαμουρέλης, χοροδιδάσκαλος του Συνδέσμου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης βραβεύσεις προσώπων και χορευτική επίδειξη  όλων των τμημάτων του Συνδέσμου.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο χοροδιδάσκαλος κ.Δημήτριος Σαμουρέλης ενώ παρουσιαστής ήταν ο δημοσιογράφος κ.Αλέξανδρος Χατζηπλής.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

         

Back to top button
Close
Close