Τρίκαλα

Περικοπές ακόμα και στα βασικά κάνουν καθημερινά πολλοί Τρικαλινοί

Το Power Pass είναι ένα «όπλο» για όλα τα νοικοκυριά, όμως…

 Αντιμέτωπα με ένα πραγματικό τσουνάμι ακρίβειας είναι εν μέσω καλοκαιριού τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στη χώρα μας, που, για να τα βγάλουν πέρα, αναγκάζονται να κάνουν περικοπές ακόμα και σε βασικά υλικά αγαθά. 

Μεγαλύτερο πρόβλημα για όλους ανεξαιρέτως είναι η ακριβή ενέργεια, με την Κυβέρνηση να επιχειρεί να δώσει μία ανάσα μέσω της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού.

Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι αντίδρασης του πολίτη απέναντι στο «τσουνάμι» ακρίβειας με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος το τελευταίο διάστημα. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι… περικοπές. Ψωνίζει τα απολύτως απαραίτητα στο σούπερ μάρκετ, μειώνει τα είδη που προμηθεύεται απ’ τον φούρνο, το μανάβικο και το κρεοπωλείο, ψάχνει για προσφορές στα είδη ένδυσης και υπόδησης, βάζει λιγότερη βενζίνη στο όχημα, ενώ «ψαλίδι» πέφτει και στις διακοπές, οι οποίες συρρικνώνονται χρονικά, με τους παραθεριστές να κατευθύνονται σε πιο κοντινούς και πιο οικονομικούς προορισμούς.

Εκείνο όμως που είναι ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για όλους, καθώς αναλογικά απορροφά μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους, είναι η ηλεκτρική ενέργεια, με τους γνωστούς «φουσκωμένους» λογαριασμούς. Εδώ ακριβώς ήρθε η Κυβέρνηση να βοηθήσει μέσω επιδότησης, στην οποία έδωσε την ονομασία «Power Pass.

Back to top button
Close
Close