Ειδήσεις

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων – Ποιος παίρνει τη θέση του

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Της παραίτησης του κ. Κοντολέων προηγήθηκε αυτή του Γρηγόρη Δημητριάδη, γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και στενού συνεργάτη επί μακρόν του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία δεν συνδέεται με την υπόθεση υποκλοπών, ωστόσο, αυτή του τέως διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, καθώς όπως τόνισε κι ο ίδιος στην επιστολή παραίτησής του, διαπίστωσε λάθη στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων, δηλαδή των υποκλοπών.

Η μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου με το λογισμικό υποκλοπών, Predator, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Ο κ. Μητσοτάκης, ζήτησε άμεσα από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα να συσταθεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ζήτησε να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να μην μείνουν σκιές. Η υπόθεση έχει αποτελέσει πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

   

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close
Close