Τρίκαλα

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τα σωματεία συνταξιούχων των Τρικάλων

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τα σωματεία συνταξιούχων των Τρικάλων το πρωί της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ ενάντια στις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

“Οι Διοικήσεις των Συνταξιουχικών Σωματείων Ι.Κ.Α-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΑΕΕ-ΟΑΕΕ (ΤΣΑ) του Ν.Τρικάλων, καλούμε τα μέλη μας, όλους τους Συνταξιούχους και εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες της περιοχής μας, να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία που οργανώνουμε ενάντια στις συνεχόμενες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα 3 ΟΚΤΩΒΡΗ, στο κατάστημα της ΔΕΗ Τρικάλων.
 Δεν μπορούμε να δεχθούμε και να ανεχθούμε να μην δίνονται 11μηνών αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους και με αυτά τα χρήματα, καθώς και με τα τεράστια χαράτσια στις τιμές του ρεύματος, να χρηματοδοτούνται με δισεκατομμύρια οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.
 Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε εμείς να ζούμε στα σκοτάδια και το κρύο για να κερδίζουν αμύθητα πλούτη επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια.
 Δεν μπορούμε να δεχθούμε, αντί για τα πληρωμένα δώρα μας που έχουν εδώ και 10 χρόνια περικοπεί, να μας δίδονται από τις κυβερνήσεις, όποτε τους βολεύει, επιδόματα φτώχιας, και μάλιστα σε ορισμένους μόνο συνταξιούχους.
 Δεν ανεχόμαστε να φοβόμαστε να ανάψουμε το φως στο σπίτι μας για να χρηματοδοτούν μέσα από τους λογαριασμούς που πληρώνουμε τις κάθε λογής «πράσινες μπίζνες» τους.
 Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τους πολέμους τους, να ζούμε μέσα στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Δεν πρόκειται να δεχθούμε και δεν διεκδικούμε επιδόματα πείνας.
Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια.
Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και τις περικόψατε, απαιτούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και απόδοση δώρων, αναδρομικών και του 0,5% του ΑΕΠ.
Σε αυτή την αγωνιστική κατεύθυνση, το πλαίσιο αιτημάτων μας παραμένει στο ακέραιο και θα το διεκδικήσουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα το επόμενο διάστημα. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να δεχθούν και να ονομάσουν αυξήσεις, τα ποσά που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ, αλλά αντίθετα ως νέες μειώσεις».
Τα Δ.Σ. των Συνταξιουχικών Σωματείων στο νομό μας, σε κοινή δράση με τις αποφάσεις της ΣΕΑ, καλούμε όλα τα συνταξιουχικά σωματεία του νομού μας, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων που είναι:
• Δευτέρα 3 ΟΚΤΩΒΡΗ διαμαρτυρία στην ΔΕΗ 11:00 το πρωί.
• Καλούμε σε κλιμάκωση της πάλης μπροστά στην πανελλαδική 24ωρη Απεργία της 9ης Νοέμβρη ΚΑΙ συμμετέχουμε στην Απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί Πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων, όπως έχει αποφασιστεί από τα Δ.Σ. Εργατικών Σωματείων, Συλλόγων του μαζικού κινήματος στο Νομό μας.
Απαιτούμε :
• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.
• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
• Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής.
• Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ)
• Τα παραπάνω μέτρα να έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/2022
• Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
• Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000€
• Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Επίδομα Θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000€
• Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων -λιγνίτη – κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων”.

(*) φωτο αρχείου

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close
Close