Ειδήσεις

Πίεση στο Πανεπιστημιακό Λάρισας & στο Γ.Ν.Τ λόγω των ιώσεων

Ιδιαίτερα πιεστική είναι η κατάσταση στα ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας λόγω των ιώσεων που καλπάζουν τις τελευταίες ημέρες.

Σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και τα περσινά δεδομένα στο ΠΓΝΛ, η έξαρση της γρίπης υπολογίζεται στο 25% και αφορά κυρίως σε ασθενείς με παθολογικά προβλήματα αλλά και παιδιά.

Τα συμπτώματα με τα οποία οι παθόντες επισκέπτονται το νοσοκομείο, σύμφωνα με την διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού κ. Γεωργία Παπαδάμου είναι η υπερπυρεξία, ο βήχας και ο πονόλαιμος ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν αμελήσει τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

Βάσει δειγμάτων που εξετάστηκαν σε εργαστήριο τα περισσότερα περιστατικά παραπέμπουν σε γρίπη τύπου Α, ωστόσο επισημαίνεται πως δεν χρίζουν εισαγωγής παρά μόνο κατάλληλης ιατρικής αντιμετώπισης.

«Με τα δεδομένα της τωρινής περιόδου αναμένεται κορύφωση της γρίπης. Για αυτό πάντα παραμένει ο εμβολιασμός κατά αυτής» επισημαίνει η κα Γεωργία Παπαδάμου, ενώ σε ερώτηση αναφορικά με τις ελλείψεις των φαρμάκων στα νοσοκομεία η ίδια τόνισε πως: «Στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού δεν τίθεται ακόμη τέτοιο θέμα».

Όσο για το μεταπανδημικό «κοκτέιλ ιώσεων» μέχρι στιγμής στο Πανεπιστημιακό έχει καταγραφεί ένα περιστατικό νεαρής κοπέλας με βασικό σύμπτωμα τον υψηλό πυρετό, που δε χρειάστηκε εισαγωγή και επέστρεψε σπίτι της ακολουθώντας φαρμακευτική αγωγή.

Νικόλας Σελητσιανιώτης

onlarissa.gr

Back to top button
Close
Close