Τοπικά

Πέθανε γνωστός Τζουρτζιώτης έμπορος στην Αθήνα

Ένας υπέροχος Άνθρωπος έφυγε σήμερα το πρωί από κοντά μας και πήγε στην γειτονιά των αγγέλων

Ο Απόστολος Μαυρομμάτης , υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μεταπολεμικής περιόδου στον χώρο του λιανεμπορίου. Στήριξε την εδραίωση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης μέσω συλλογικοτήτων (ΠΕΠεΣΚΕ και Αθηνά Μάρκετ) Διετέλεσε για περισσότερο από μια 25ετία (1967‐1994) Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ένωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων τροφίμων «ΑΘΗΝΑ market ΕΠΕ» και της εταιρείας «Εξαγωγική – Εισαγωγική – Βιομηχανική –Εμπορική ΑΘΗΝΑΙΣ ΕΠΕ». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος, ως εκπρόσωπος της ΑΘΗΝΑ market, και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Παντοπωλειακών Εταιρειών Συνεταιρισμών Κοινοπραξιών Ελλάδος ΠΕΠΕΣΚΕ .

Τον Απόστολο Μαυρομμάτη είχα την τιμή να τον συναντήσω στην Αθήνα όπου ζούσε αλλά και τα καλοκαίρια, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την οποία υπεραγαπούσε, το Βλαχοχώρι Τζούρτζια Ασπροποτάμου.  Μου μιλούσε πάντα για το αντάμωμα των Βλάχων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ( Ακρόπολη – Ζάππειο ) όπου συμμετείχε και είχε μείνει χαραγμένο στη μνήμη του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ουάρα μπούνα Απόστολε,

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων & Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας Μιχάλης Μαγειρίας

Back to top button
Close