Τρίκαλα

Ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε μια εκ βαθέων συνέντευξη

 

Ο Κώστας Σκρέκας από το 2012 που πρωτοεκλέχτηκε έχει μία εντυπωσιακή ανοδική πολιτική πορεία σπάνια για βουλευτή της επαρχίας. Το άστρο του έλαμψε νωρίς. Το 2014, δηλαδή μετά από δύο χρόνια που βρισκόταν στα βουλευτικά έδρανα, σε ηλικία μόλις 41 ετών, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Ανάπτυξης διαδεχόμενος τον Νίκο Δένδια,  σε ένα κορυφαίο Υπουργείο. Στις εκλογές του 2015 αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς βουλευτής, και την επόμενη τετραετία έδωσε τη μάχη από τα αντιπολιτευτικά έδρανα, ως Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, όπου ξεχώρισε για τη μαχητικότητα και την τεχνοκρατική τεκμηρίωση των προτάσεών του. Το 2019 επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς βουλευτής και ανέλαβε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ τον Γενάρη του 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα του κρίσιμου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαδεχόμενος τον Κωστή Χατζηδάκη. Η ανάληψη του Υπουργείου συνέπεσε με τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση που γνώρισε η παγκόσμια κοινότητα τις τελευταίες δεκαετίες. Ο ίδιος, σε στενή συνεργασία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι μόνο κατάφερε να δώσει πρακτικές λύσεις στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αλλά και να κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτείνοντας ουσιαστικές λύσεις για κοινή αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος. Μετείχε και ξεχώρισε σε αλλεπάλληλες Συνόδους των αρμοδίων Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., κερδίζοντας την αναγνώριση και τον σεβασμό των συναδέλφων του. Δεν είναι τυχαίο που προώθησε με  επιτυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή πλαφόν όσο και για την αναθεώρηση της κοινής ενεργειακής πολιτικής με την ανάπτυξη ευρωπαϊκών δικτύων. Το πιο σπουδαίο, όμως για όλους μας, είναι πως η Ελλάδα πέτυχε να έχει από τις χαμηλότερες τιμές λιανικής στην ενέργεια και να ηγείται στην αλλαγή του  μίγματος με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών και της πλήρους απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο χωρίς να διακυβεύεται η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

 

Ο κ. Σκρέκας αξιοποιεί το πολιτικό του κεφάλαιο όχι μόνο για το καλό της χώρας αλλά και για την πραγματοποίηση δράσεων και έργων στο νομό Τρικάλων, τα οποία είτε ήδη υλοποιούνται, είτε βρίσκονται σε φάση υλοποίησης έχοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ως βασικό του μέλημα να είναι χρήσιμος στον τόπο του και στους συμπολίτες του. Ο ίδιος, παρά το ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμά του, φροντίζει με κάθε ευκαιρία, να βρίσκεται στα Τρίκαλα καθώς όπως αναφέρει «είναι σημαντικό να βρίσκομαι κοντά στους συμπολίτες μου όχι μόνο ως αυτονόητη υποχρέωση ενός βουλευτή να έχει αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες αλλά καθώς μέσω αυτής της επικοινωνίας έρχεται η ζύμωση για την υλοποίηση σημαντικών πολιτικών πρωτοβουλιών».

Ο κ. Σκρέκας είναι ένας πολιτικός που ξεκίνησε από τη Μεγάρχη Τρικάλων, κατέκτησε κορυφαίες πολιτικές θέσεις, έχει το μέλλον μπροστά του αλλά παραμένει προσιτός και σεμνός, στην υπηρεσία του τόπου και των συμπολιτών του. Κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Καραγκούνη και πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις.

Το 2023 είναι μια χρονιά ορόσημο όπου ο Κώστας Σκρέκας για μια ακόμα φορά ως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, έρχεται να ζητήσει εκ νέου την ψήφο του τρικαλινού λαού. Μιλήσαμε μαζί του για να μάθουμε το έργο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και να γνωρίσουμε πτυχές από την προσωπική του ζωή.

-Κύριε Σκρέκα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τη θητεία της αντιμετώπισε την υγειονομική και την ενεργειακή κρίση. Μάλιστα κληθήκατε να αντιμετωπίσετε την ενεργειακή κρίση ως αρμόδιος Υπουργός. Θεωρείτε ότι το πρόσημο είναι θετικό; Είστε αισιόδοξος ότι οι μέρες που έρχονται όσο αφορά τα ενεργειακά για τη χώρα μας θα είναι καλύτερες;

Πάντα θέλω να είμαι αισιόδοξος και να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Αντιμετωπίσαμε, όντως, μια σφοδρή ενεργειακή κρίση που έθεσε σε κίνδυνο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ωστόσο, η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, στήριξε όλα τα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Νοικοκυριά, αγρότες και επιχειρήσεις. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Η Ελλάδα, άλλωστε, είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης ως προς το εύρος στήριξης των καταναλωτών, με βάση το ΑΕΠ μας. Είμαστε, επίσης, η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θεσπίσαμε έναν καινοτόμο μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων στην ηλεκτροπαραγωγή, ο οποίος έχει αποδώσει μέχρι στιγμής πάνω από 3,6 δισ. ευρώ, με τα οποία τροφοδοτούμε τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα, οι διεθνείς τιμές φυσικού αερίου δείχνουν διαρκή τάση αποκλιμάκωσης. Όμως, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται και εμείς θέλουμε να ακολουθούμε μια συνετή και νοικοκυρεμένη πολιτική, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για τον επόμενο – πιθανώς δύσκολο – χειμώνα. Η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη κι έχει επιφέρει απτά αποτελέσματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είμαστε πλάι σε κάθε οικογένεια, σε κάθε αγρότη, σε κάθε επιχείρηση για όσο χρειαστεί.

Βλέπουμε την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια να ανθεί και δημιουργείται η αίσθηση ότι τα επόμενα χρόνια η οικονομική ανάπτυξη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Θεωρείτε ότι η αύξηση του ενεργειακού κόστους θα μπορέσει να ξεπεραστεί και να μην αποτελέσει τροχοπέδη στην όλη προσπάθεια;

Η επιχειρηματικότητα αποτελεί τον μεγαλύτερο μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα και λειτουργεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των εργαζομένων. Θέλουμε και πιστεύουμε στην υγιή επιχειρηματικότητα και αυτή ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι η στήριξη του επιχειρείν αποτελεί βασική της προτεραιότητα. Γνωρίζουμε καλά, ότι η βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων περνά μέσα και από τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Για αυτό εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του παραγωγικού ιστού της χώρας, εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Πρώτον, απέναντι στη διεθνή ενεργειακή κρίση, στηρίξαμε άμεσα όλα τα επαγγελματικά τιμολόγια, με αυξημένες επιδοτήσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για το σκοπό αυτό έχουμε διαθέσει 311 εκατ. ευρώ όλους αυτούς τους μήνες. Δεύτερον, επιταχύνουμε τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας, ως τη μοναδική αξιόπιστη λύση για να μειώσουμε το κόστος ενέργειας για όλους. Νομοθετήσαμε τη δυνατότητα να συστήνονται επαγγελματικές ενεργειακές κοινότητες, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να παράγουν την ενέργεια που χρειάζεται να καταναλώσουν, μειώνοντας το ενεργειακό τους κόστος. Θέτουμε σε τροχιά υλοποίησης προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης όπως το «Εξοικονομώ – Επιχειρώ», ύψους 200 εκατ. ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει πρόγραμμα, ύψους 160 εκατ. ευρώ, για την επιδότηση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε επιχειρήσεις.

Με όλες αυτές τις ενέργειες τίθενται οι προϋποθέσεις για την απαλοιφή των μεγάλων κραδασμών που δημιουργούν συχνά οι διεθνείς συγκυρίες. Έτσι οι επιχειρήσεις της χώρας μας θα αναπτυχθούν χωρίς τον φόβο των συνεχών διακυμάνσεων του ενεργειακού κόστους.

-Η θητεία του Κώστα Σκρέκα ως υπουργός ΠΕΝ τι έργα έφερε στο νομό Τρικάλων;

Σας ευχαριστώ που μέσα από το trikalaidees μου δίνετε την ευκαιρία πρώτα απ΄ όλα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους συμπολίτες μας που με την ψήφο τους με έστειλαν επανειλημμένως στη Βουλή, ώστε να έχω την ευκαιρία και τη δυνατότητα να στηρίξω τον τόπο μας μέσα από μια σειρά ενεργειών. Είναι βασικό μου μέλημα να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου. Η τιμή που έγινε στο πρόσωπό μου από τον Πρωθυπουργό, μάχομαι να έχει σαφές θετικό αποτύπωμα στον τόπο μας με συγκεκριμένα έργα και δράσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάστηκα συνειδητά, με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Υλοποιούμε στην περιοχή μας έργα άνω των 180 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί έργα ύψους 23 εκατ. ευρώ, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα 140 εκατ. ευρώ, ενώ έχουμε προς υλοποίηση έργα 19 εκατ. ευρώ.

  • Για την ενίσχυση και αναβάθμιση των δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας του νομού εκτελούνται έργα 90.5 εκατ. ευρώ.Σε πορεία υλοποίησης βρίσκονται έργα, προϋπολογισμού 39.5 εκατ. ευρώ, που αφορούν στην κατασκευή μονάδων για την επεξεργασία στερεών αποβλήτων και λυμάτων, όπως και στην κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων.
  • Για αστικές αναπλάσεις και μελέτες για τοπικό πολεοδομικό σχεδιασμό σε ολόκληρο τον νομό μας εκταμιεύονται 32 εκατ. ευρώ.
  • Για την κατάρτιση δασικών χαρτών, ζωνών αντιπυρικής προστασίας, διάνοιξης και βελτίωσης δασικού οδικού δικτύου, έργα πρόληψης ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών και άλλων καταστροφών δαπανήθηκαν 3.5 εκατ. ευρώ. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη δασικά έργα ύψους 1.7 εκατ. ευρώ.
  • Παράλληλα για αντιπλημμυρικά και διαβρωτικά έργα στα Τρίκαλα και στον δήμο Πύλης δίνουμε 6,8 εκατ. ευρώ, ενώ για έργα ύδρευσης έχουν προϋπολογιστεί 4 εκατ. ευρώ.

Διαθέτουμε 2,4 εκατ. ευρώ για την περιβαλλοντική αισθητική αναβάθμιση της νότιας εισόδου των Τρικάλων και για την αποκατάσταση και αναβάθμιση του Ιστορικού Μνημείου «Αρχοντικό Κυρνάσιου» στο Βαρούσι.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021» έχουν δεσμευτεί για τον νομό μας περίπου 37 εκατ. ευρώ. Για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω- ΑλλάΖΩ Συσκευή» έχουν εγκριθεί περίπου 6.000 αιτήσεις με αξία επιδότησης 1,6 εκατ. ευρώ.

Από το 2019 έως σήμερα αξιοποιήσαμε πόρους του Πράσινου Ταμείου ύψους 3,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήσαμε ποικίλες δράσεις των ΟΤΑ του νομού μας. Ειδικότερα, για τις περιοχές των δήμων Τρικκαίων, Μετεώρων, Πύλης και Φαρκαδόνας, για την κατασκευή υπογείων κάδων απορριμμάτων, τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων, έξυπνων διαβάσεων πεζών, ποδηλατοδρόμων, την εκπόνηση σχεδίων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, το επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, την αναβάθμιση χώρων πρασίνου στους ποταμούς Λήθαιου και Αγιαμονιώτη κλπ.. Από το ίδιο Ταμείο χρηματοδοτήσαμε εκτάκτως τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και τους Δασικούς Συνεταιρισμούς των Τρικάλων.

Παράλληλα και μέσω του ΟΦΥΠΕΚΑ ενισχύσαμε με 235.000 ευρώ τα έργα για την βελτίωση των κτηριακών υποδομών του κέντρου ενημέρωσης Καλαμπάκας.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα έργα και τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν με ξεκάθαρο θετικό αποτύπωμα για τον τόπο μας. Είναι έργα και δράσεις που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία της εκτελεστικής εξουσίας, με την αυτοδιοίκηση και τοπικούς φορείς, όταν υπάρχουν συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, φέρνουν απτά αποτελέσματα προς όφελος πρωτίστως του νομού Τρικάλων και των πολιτών. Γιατί στους Τρικαλινούς καταλήγουν όλες οι ενέργειες, οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις μας, που αφορούν τον τόπο μας και θα είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης για να συνεχίσω να προσφέρω στα Τρίκαλα, εφόσον με τιμήσουν με την ψήφο τους οι συμπολίτες και στις προσεχείς εκλογές της 21ης Μαΐου.

Είστε ο Υπουργός που επανεκκίνησε το έργο της Μεσοχώρας. Πότε θεωρείτε ότι το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο θα μπει στην παραγωγή; Οι αντιδράσεις που υπάρχουν στην περιοχή σας προβληματίζουν ή θεωρείτε ότι ξεπερνιούνται;

Το Φράγμα της Μεσοχώρας είναι ένα έργο εθνικής σημασίας, το οποίο υπογράμμισε με την παρουσία του στην περιοχή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς προβλέπεται να παραγάγει 360.000 μεγαβατώρες καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Εάν λειτουργούσε τη φετινή χρονιά, θα είχαμε απαλλαγεί από εισαγωγές φυσικού αερίου αξίας 120.000.000 ευρώ. Είναι ένα έργο η σημασία του οποίου έγινε πιο εμφατική λόγω της ενεργειακής κρίσης και αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωσή μας να κάνουμε το αυτονόητο. Δηλαδή, να το θέσουμε σε λειτουργία προς όφελος της εθνικής οικονομίας, αλλά και του νομού μας.

Είναι ένα έργο τεράστιας σημασίας για την κοινωνία και την οικονομία του νομού Τρικάλων με πολλαπλά οφέλη: Πρώτον θα δημιουργηθεί μια πανέμορφη λίμνη στην Πίνδο, δεύτερον θα αναπτυχθούν οι παραλίμνιες περιοχές, τρίτον θα αποτελέσει μόνιμο πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών.

Σε αυτά θα προσθέσω τη δημιουργία πολλών, βιώσιμων θέσεων εργασίας, οι οποίες θα αποτελέσουν κίνητρο για επιστροφή των νέων στα γύρω χωριά, που αργοσβήνουν γιατί δεν υπάρχουν δουλειές.

Επίσης έχουν ήδη ενημερωθεί οι κάτοικοι για την πρόθεση της ΔΕΗ να αποζημιώσει με δίκαιο τίμημα τους ιδιοκτήτες των κατακλυζομένων ακινήτων, το οποίο θα φτάνει το 30% της εμπορικής τους αξίας ή το διπλάσιο της αντικειμενικής. Η συνολική δαπάνη για το έργο μετά από απομειώσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ ανέρχεται σε 282 εκατ. ευρώ, ενώ θα απαιτηθούν ακόμη περίπου 81,4 εκατ. ευρώ μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων απαλλοτριώσεων τόσο στην περιοχή των έργων όσο στην περιοχή μετεγκατάστασης του νέου οικισμού.

Στόχος μας είναι να ξεκινήσει η έμφραξη και να γεμίζει ο ταμιευτήρας με νερό από τον Ιούλιο του 2024.

-Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, παρά το βαρύ υπουργικό πρόγραμμα, είστε στα Τρίκαλα. Αυτό προκύπτει ως πολιτική ανάγκη;

Τα Τρίκαλα είναι ο τόπος  μου. Επομένως, είναι αυτονόητη η παρουσία μου στα Τρίκαλα για να είμαι κοντά στους συγγενείς, στους φίλους μου, στους συμπολίτες μου, ανεξαρτήτως της όποιας πολιτικής μου ιδιότητας. Παράλληλα, είναι σημαντικό να βρίσκομαι κοντά στους συμπολίτες μου όχι μόνο ως συμβατική υποχρέωση ενός βουλευτή να έχει αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες, αλλά και για να σχηματίζω πραγματική εικόνα για όσα τους απασχολούν αλλά και για όσα ο τόπος μας χρειάζεται. Ξέρετε ότι ποτέ δεν ήμουν ο πολιτικός που κρατά αποστάσεις από τον πολίτη γιατί ποτέ, ως χαρακτήρας, δεν ήμουν ο άνθρωπος που ήταν μακριά από τον συνάνθρωπό του. Μέσω της ειλικρινούς επαφής με την κοινωνία η οποία για μένα, είναι πρωτίστως μία αυτονόητη ανθρώπινη και όχι πολιτική ανάγκη,  προκύπτουν συγκεκριμένες λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα. Για παράδειγμα στην περίπτωση της ενεργειακής κρίσης, μερικά από τα μέτρα που ελήφθησαν ωρίμασαν και ζυμώθηκαν μετά από συζητήσεις που είχα και με επαγγελματίες και πολίτες των Τρικάλων. Μου μετέφεραν τα πρόβλημα, τις δυσκολίες και την αγωνία τους κι εμείς, ως Κυβέρνηση στο μέτρο του εφικτού, βάσει των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, το μετατρέψαμε σε κυβερνητική πολιτική.

Γιατί οι Τρικαλινοί να ψηφίσουν και πάλι Ν.Δ.;

Οι Τρικαλινοί μπορούν πλέον να κρίνουν αλλά και να συγκρίνουν και να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Οι Τρικαλινοί όπως και όλοι οι Έλληνες ξέρουν πλέον ότι αυτά που λέμε τα υλοποιούμε Οι αλλεπάλληλες κρίσεις απέδειξαν την ικανότητα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού να τις διαχειρίζεται με επάρκεια, προστατεύοντας ταυτόχρονα το εθνικό συμφέρον, την κοινωνική συνοχή και την οικονομική πρόοδο.

Η χώρα σε αυτή την επικίνδυνη συγκυρία δεν αντέχει πειράματα και αυτοσχεδιασμούς. Χρειαζόμαστε σταθερή, ικανή και ισχυρή Κυβέρνηση για να περάσουμε με ασφάλεια τα αχαρτογράφητα νερά που ανοίγονται μπροστά μας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελούν τη μόνη και σίγουρη επιλογή πως δεν θα ρισκάρουμε όσα με τόση δυσκολία και κόπο πετύχαμε όλοι οι Έλληνες, αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν ολέθριες πολιτικές που ζημίωσαν τη χώρα. Οι πολίτες το αναγνωρίζουν. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα και στα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων που θα διεξαχθούν σύντομα.

Η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνεχίσει, κατά την επόμενη τετραετία, τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που θέτουν τους πολίτες στην πρώτη γραμμή βελτιώνοντας ουσιαστικά τις ζωές τους.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αλλάζει. Με έργα και όχι με λόγια. Πυξίδα μας είναι πάντα η ευημερία του τόπου και των συμπολιτών μας και αυτό οι Τρικαλινοί το έχουν καταλάβει και θα το ανταμείψουν για ένα πρόσθετο λόγο. Επειδή, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, απέδειξε στην πράξη το ενδιαφέρον του για εμβληματικής σημασίας για τον τόπο μας έργα, όπως το φράγμα της Μεσοχώρας, αλλά και ο Ε65 που υλοποιείται μετά από προσωπική του παρέμβαση στην Κομισιόν, για την απεμπλοκή του βορείου τμήματος, το οποίο, όπως το νότιο, πλέον έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Πείτε μας δυο λόγια για τη συνεργασία σας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας Πρωθυπουργός με όραμα για την πατρίδα αλλά και τεχνοκρατική λογική. Μετά από χρόνια έντονου λαϊκισμού, κλήθηκε να αντιμετωπίσει κρίσεις σε πολλά μέτωπα όπως ήταν η υγειονομική, η ενεργειακή, το μεταναστευτικό, η αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας από την Τουρκία και βέβαια η τραγωδία στα Τέμπη. Γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλά για να θεραπεύσουμε τις χρόνιες παθογένειες που αντιμετωπίζουμε ως κράτος. Προφανώς 3,5 χρόνια δεν αρκούν για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα. Σημασία, όμως, έχει ότι τα αναγνωρίζουμε και με σχέδιο, τόλμη και αποφασιστικότητα είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε όλα όσα απαιτούνται και όλα όσα χρειάζονται προκειμένου να τα επιλύσουμε. Για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την παλιά Ελλάδα. Παρόλο, λοιπόν, που μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια η Κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί πολλές αναταράξεις, οι σχέσεις του με τους συνεργάτες του, είναι σταθερά σχέσεις εμπιστοσύνης, αλληλεπίδρασης, σεβασμού και υψηλών απαιτήσεων. Με τιμά η εμπιστοσύνη του και το γεγονός ότι είμαι δίπλα του σε δύσκολες μάχες τις οποίες με επιχειρήματα και άοκνες προσπάθειες, κερδίζουμε προς όφελος της Πατρίδας και του ελληνικού λαού.

Back to top button
Close
Close