MUST Read

Ο τρικαλινός ακαδημαϊκός Δρ Σωτήριος Μπαλατσούκας, λαμβάνει τη μέγιστη διάκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου!

Με απόφαση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου ανακηρύσσεται σε Άρχοντα Πρωτονοτάριο  της Αγίας του Χριστού Μ.Ε. ο Καθηγητής Δρ Σωτήριος Μπαλατσούκας.
Η τελετή απονομής του τιμητικού αυτού τίτλου ο οποίος αποτελεί την μέγιστη διάκριση σε λαϊκό από πλευράς της Μεγάλης Εκκλησίας δεν έχει οριστεί ακόμη αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει το νέο  έτος.
 Ο ακαδημαϊκός από τα Τρίκαλα  και επί δεκαετία Διευθυντής Επιστολικής Επικοινωνίας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, προσφέρει σήμερα  αμισθί  τις υπηρεσίες του ως Διευθυντής του ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Ο κ. Μπαλατσούκας ενώνει τα διεστώτα και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην μεγάλη Θεσσαλική Μητρόπολη, γενόμενος τα πάντα τοις πάσι.
Ο κ. Μπαλατσούκας  είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης με υποτροφία σπουδών στην Γαλλία. Έχει ειδίκευση στην Αγιολογία, με πολλές μελέτες και συγγράμματα  και είναι Διδάκτωρ του Α.Π.Θ. Είναι ικανός, δοτικός  και άξιος άνθρωπος με δυνατή και ικανή γραφίδα. Έχει φόβο Θεού και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Το βιβλίο του για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο έγραψε ιστορία και αποτελεί μια σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Δικαίως η Μητέρα Εκκλησία τον επιβραβεύει εντάσσοντάς τον στους οφικιάλιους του Οικουμενικού Θρόνου, με έναν πολύ σημαντικό τίτλο που τον τιμά και θα τον τιμήσει οπωσδήποτε. Άξιος!

Back to top button
Close
Close