Idees Sports

Ο Ο.Π.Ο.Π. στο τοξωτό γεφύρι του Κορακονησίου

 

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου ο Ο.Π.Ο.Π. πραγματοποίησε μια εκδρομή με αφετηρία την Πύλη και τελικό προορισμό το γεφύρι του Κορακονησίου στα Ελληνικά Αργιθέας. Το πρωί φίλοι και μέλη του συλλόγου (δίποδοι & τετράποδοι) συναντηθήκαμε έξω από το Δημαρχείο της Πύλης. Το γεγονός ότι η εκδρομή διεξήχθη την παραμονή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, δεν εμπόδισε εμάς τους μαθητές, που συμμετείχαμε με πολύ χαρά και όρεξη.

Μετά από οδήγηση 2 περίπου ωρών φτάσαμε στα Ελληνικά Αργιθέας από όπου ήταν το σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας. Περπατήσαμε σχεδόν 3 ώρες, αρχικά κατά μήκος του χωματόδρομου και στην συνέχεια εντός του σηματοδοτημένου μονοπατιού μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας όπου πραγματοποιήσαμε μια μισάωρη στάση για ξεκούραση και για να θαυμάσουμε το πανέμορφο τοπίο. Παλαιότερα το γεφύρι Κορακονησίου εξυπηρετούσε την επικοινωνία των χωριών Μυρόφυλλου και Πολυνερίου με τα Ελληνικά και από εκεί προς το Μουζάκι, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Σήμερα το γεφύρι δεν χρησιμοποιείται όπως τότε, αποτελεί όμως σημαντικό ιστορικό μνημείο της περιοχής και φυσικά πόλο έλξης για τους λάτρεις της φύσης.

Ολοκληρώσαμε την στάση μας και μετά από 2 ώρες ανάβασης φτάσαμε πίσω στα Ελληνικά. Συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία του χωριού και καθίσαμε στο παραδοσιακό καφενεδάκι, όπου φάγαμε τα εδέσματα που ετοίμασαν για εμάς τα μέλη του Ο.Π.Ο.Π., συζητώντας όσα είδαμε και ότι συνέβη…… κατά την διάρκεια της πεζοπορίας.

Έχοντας πλέον χορτάσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά (από φαγητό και από τοπία) πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Αυτή η πρώτη δράση που συμμετείχα και σίγουρα η εμπειρία άξιζε τη θυσία του πρωινού ξυπνήματος. Όλα τα μέλη του Ο.Π.Ο.Π. ήταν πρόθυμα να βοηθήσουν και έκαναν την διαδρομή ακόμη πιο ευχάριστη.

Μέχρι την επόμενη δράση…….

Α. Β.

 

Back to top button
Close
Close