Ελλάδα

Ο νέος χάρτης της πανδημίας μας δίνει αισιοδοξία με ποσοστό θετικότητας μόλις 4%

Στον χάρτη, που παρουσιάζει συνδυαστικά τα παραπάνω δεδομένα από την πανδημία του κοροναϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ο οποίος ανανεώθηκε σήμερα, η Ελλάδα φαίνεται να εμφανίζει καλύτερη εικόνα από το σύνολο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Για την ακρίβεια, οι μόνες περιοχές που αποτυπώνονται με «πράσινο» (δηλαδή, ποσοστό θετικότητας μικρότερο του 4% και αριθμός νέων κρουσμάτων μικρότερος των 25 ανά 100.000 πληθυσμού) βρίσκονται στην Ελλάδα (Ήπειρος, νησιά Ιονίου και Δωδεκάνησα).

Ακόμη πιο ενθαρρυντική μοιάζει η εικόνα της χώρας μας αναφορικά με το ποσοστό θετικότητας καθώς σύμφωνα με τον χάρτη του ECDC, είναι μικρότερο του 4%.

koronoios-positivity-rates

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 671 νέα κρούσματα κοροναϊού. Στην πορεία της πανδημίας στη χώρα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας είναι πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η πανδημία, ωστόσο, είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Τόνισε ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων.

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close