Ελλάδα

Ο Θανάσης Λιούτας για το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ

Από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Θανάσης Λιούτας για το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Κατά τη συζήτηση του νέου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, για την απόσυρση μιας σειράς πλαστικών μιας χρήσης, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας.

Από το βήμα του ομιλητή, ο Θανάσης Λιούτας υπογράμμισε ότι η Ολομέλεια προσήλθε για τη συζήτηση ενός ακόμη νομοσχεδίου της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με μεγάλο και θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο Τρικαλινός βουλευτής υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι, η Κυβέρνηση νομοθετεί με στόχο την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης, ενός προβλήματος που απειλεί ευθέως την υγεία του θαλάσσιου – και όχι μόνο – οικοσυστήματος, καθώς και την υγεία του ίδιου του ανθρώπου.

Ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία καλείται να αναπτύξει μια νέα περιβαλλοντική ηθική και να ζήσει με την πίστη ότι όλοι μας πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον.

Πρόκειται για μια επιτακτική ανάγκη σημείωσε ο βουλευτής, η οποία θωρακίζει τη ζωή και ταυτόχρονα προστατεύει και την ίδια την εθνική οικονομία.

«Η προστασία του περιβάλλοντος θα έχει σημαντικό και γενναίο αντίκτυπο, τόσο για τον πρωτογενή τομέα, όσο και για κάθε άλλη διάσταση της οικονομικής ζωής, καθώς σήμερα η ανάπτυξη βασίζεται, όσο ποτέ άλλοτε, στα ασφαλή προϊόντα και στην προσέλκυση πράσινων και «έξυπνων» επενδύσεων από όλο τον κόσμο».

Back to top button
Close