Ελλάδα

Οι τουρίστες κάνουν στροφή στην ενοικίαση σκαφών λόγω covid-19

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στον τομέα του τουρισμού εξαιτίας του δεύτερου κύματος της πανδημίας του covid-19 το καλοκαίρι που διανύουμε.

Στο χώρο της ενοικίασης επαγγελματικών σκαφών, το καλοκαίρι κυλά με την μείωση του ποσοστού στις κρατήσεις κατά 70 %, αλλά και με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, όταν, τα τελευταία χρόνια οι κρατήσεις γίνονταν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και μάλιστα προπληρωμένες από μήνες.

Οι κανόνες επιβάλουν τεστ κορονοϊού μέρες πριν την επιβίβαση τόσο στους πελάτες όσο και στο προσωπικό και πριν το ταξίδι γενική απολύμανση σε όλο το σκάφος.

Ο Διονύσης Πιλαρινός ιδιοκτήτης επαγγελματικών σκαφών, μιλάει στο newsit.gr και την δημοσιογράφο Μάγδα Τσέγκου, για τις διακοπές με σκάφος, για τις συμφέρουσες τιμές σε σχέση με τα ξενοδοχεία, το πιστοποιητικό για την απολύμανση και την ζήτηση της τελευταίας στιγμής.

«Φέτος λόγω της κατάστασης του Covid 19 η τουριστική περίοδος έχει μικρύνει πάρα πολύ, τώρα δηλαδή ξεκινάει που φτάνουμε στον Αύγουστο, για να έχουμε δουλειά. Oι τουρίστες μας, οι πελάτες μας μάλλον, έχουν πρόβλημα ταξιδιωτικού προορισμού, προσπαθούν να βρουν τρόπους για να φτάσουν στην Ελλάδα με ασφαλέστερο τρόπο. Κάνουν ότι προβλέπεται. Εμείς από τη μεριά μας τα σκάφη, κάνουμε ότι
προβλέπεται για να υπάρχει σωστή απολύμανση, πιστοποιητικά, κάνουμε test Covid-19 στο προσωπικό μας, για να μπορεί να νιώθει ο πελάτης, ότι θα κάνει διακοπές με ασφάλεια. Σε κάθε ναύλο που μπαίνει καινούργιος πελάτης κάνουμε απολύμανση. Και test κορονοϊού στο πλήρωμά μας όλο. Υπάρχει πιστοποιητικό, από όλες τις υπηρεσίες και απολύμανση που κάνουμε στο σκάφος και τεστ κορονοϊού για τον κάθε ένα ξεχωριστά».

Υπάρχει ζήτηση της τελευταίας στιγμής μόνο

«Υπάρχει μόνο της τελευταίας στιγμής στη δουλειά μας πλέον. Αυτή τη στιγμή, μας παίρνουν δηλαδή και κλείνουν τα σκάφη, μία εβδομάδα πριν, ενώ φανταστείτε, ότι τα κλείναμε ένα χρόνο πριν, τώρα κλείνονται μία εβδομάδα πριν. Αυτό οφείλεται, στο ότι δεν ξέρουν οι πελάτες αν μπορούν να ταξιδέψουν, αν μπορούν να φτάσουν στην Ελλάδα, αν είναι ασφαλής η Ελλάδα για να φτάσουν εδώ και όλοι αυτοί οι λόγοι. Έχει να
κάνει και με πελάτες, που κάνουν κάθε χρόνο με σκάφος διακοπές, γιατί είναι κάτι πολύ διαφορετικό, κάτι πολύ πιο όμορφο, επιλέγεις προορισμούς, επιλέγεις παραλίες, αλλάζεις νησιά καθημερινά, ζεις μία εβδομάδα πάνω στο σκάφος και βλέπεις την Ελλάδα».

Back to top button
Close