Τοπικά

Οι μοναχοί των Μετεώρων προσεύχονται για την κατάπαυση του κακού

Στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα, ιερούργησε χθες το πρωί, ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της 25ης Μαρτίου του 1821.

Ο κ. Θεόκλητος, που λειτούργησε για ακόμη μια φορά χωρίς την παρουσία πιστών, σημείωσε πως  “είναι καιρός να σκεφτούμε γιατί κλείσανε οι εκκλησίες μας και να αναρωτηθούμε γιατί ο Θεός μας έβαλε αυτό το επιτίμιο της ακοινωνησίας” και πρόσθεσε πως “έτσι η εκκλησία μας ταπεινώνεται για λίγο και σταματά τη θεία λειτουργία, για να θυσιαστεί για τα παιδιά της, ώστε να μην γίνεται συνάθροιση και υπάρχει συγχρωτισμός πολλών ανθρώπων”.

Για την απόφαση της εκκλησίας να υπακούσει στην εντολή της Κυβέρνησης και να κλείσει προσωρινά τους ναούς, ο κ. Θεόκλητος υπογράμμισε πως “αν οι εκκλησίες ήταν ανοιχτές και συναθροιζόταν ο κόσμος και υπήρχε έξαρση των κρουσμάτων, όλοι θα έλεγαν ότι φταίει η εκκλησία, φταίνε οι παπάδες, φταίνε οι χριστιανοί που δεν υπολογίζουν τίποτα”.

Για να εμψυχώσει τους πιστούς της επαρχίας του, ο κ. Θεόκλητος είπε χαρακτηριστικά πως “ο Θεός και η Παναγία δεν μας άφησαν ποτέ. Ούτε τώρα θα μας αφήσουν. Τα μοναστήρια μας στα Μετέωρα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται σε επαγρύπνηση και οι μοναχοί μας πρωί και βράδυ με το κομποσκοίνι στο χέρι προσεύχονται αδιαλείπτως για όλους εμάς και για την κατάπαυση του κακού”.

Μετά τη θεία Λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών η δοξολογία για την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 απέναντι στον τουρκικό ζυγό.

orthodoxia.info

Back to top button
Close