Design

 Οι γήινοι τόνοι δίνουν σε μια vintage κατοικία μοντέρνα αισθητική

Σχεδιασμένη από το design studio David/Nicolas

 

David & Nicolas: Δύο ονόματα που τα τελευταία χρόνια έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τον χώρο της αρχιτεκτονικής, μιας και διαγράφουν σπουδαία πορεία στο είδους παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Τα δύο αδέρφια με ενωμένες τις δυνάμεις τους και με κοινές σχεδιαστικές φιλοσοφίες κι αισθητική, έχουν δημιουργήσει το δικό τους design studio, το οποίο σημειώνει τεράστια επιτυχία, ενώ δε σταματά να εξελίσσεται συνεχώς. Δικαίως, λοιπόν, έχουν κάνει τα ονόματά τους συνώνυμα της υψηλής αισθητικής, αφήνοντας το προσωπικό τους στίγμα στο καθένα από τα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα που αναλαμβάνουν κατά καιρούς.

design-duos-david-nicolas-2020-thumbnail-at-2x.jpg
David & Nicolas

Πρόσφατα βρέθηκαν στην περιοχή Beirut στο Λίβανο, όπου μια οικογενειακή κατοικία ανακαινίστηκε πλήρως από τους ίδιος και, πλέον, αποτελεί ένα high design approved σπίτι, απόλυτα «ζεστό» και family-friendly, παραδίδοντας μαθήματα διακόσμησης σε κάθε λάτρη του είδους.

Είχαν να κάνουν με ένα κτίσμα του ’73, το οποίο χρειαζόταν άμεσα ένα μεγάλο makeover ώστε πάλι να θεωρηθεί ιδανικό για τους ιδιοκτήτες. Αυτό που η οικογένεια ζήτησε από το επιτυχημένο design duo ήταν ένα περιβάλλον σύγχρονο ώστε να εξασφαλίζει λειτουργικότητα για τις καθημερινές της ανάγκες, cozy για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αλλά παράλληλα να διατηρεί και μια vintage αισθητική μέσα από μοτίβα κι έργα τέχνης. Το τελικό αποτέλεσμα έχει όλα αυτά που ζητήθηκαν.

Πρόκειται για μια ευρύχωρη κατοικία, στην οποία οι γήινες αποχρώσεις πρωταγωνιστούν, δίνοντάς μας το απόλυτο decor inspiration και όχι μόνο! Το design duo βασίστηκε σε έναν καμβά earty χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως κυριαρχεί το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις, το μπεζ, το κίτρινο της ώχρας, το έντονο πορτοκαλί, αλλά και κάποιες μαύρες λεπτομέρειες. Από εκεί κι έπειτα, δόθηκε τεράστια βάση στη λειτουργικότητα, με σκοπό να είναι υπέρ στο lifestyle της οικογένειας.

bca-mg-1658.jpg

Με προσήλωση στην παραμικρή λεπτομέρεια, λοιπόν, πέρα από τα έπιπλα, τα χρώματα και τις προσθήκες στους τοίχους, βλέπει κανείς πόσο όμορφα έχουν ταιριάξει τα σοφιστικέ διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία προσδίδουν κομψό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, η σύγχρονη τέχνη σε πίνακες, γλυπτά, βάζα κι extra διακοσμητικά είναι αυτή που έχει πρωταγωνιστήσει στις περισσότερες γωνίες κι έχει χαρίσει ανεπανάληπτο ενδιαφέρον στο συνολικό decor.

Οι artful πινελιές, στο μεταξύ, φαίνεται να είναι η ιδανική προσθήκη από χώρο σε χώρο, δίνοντας ένα πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα και κάνοντας τα δωμάτια πολύ πιο σύγχρονα και προσαρμοσμένα στο σήμερα. Παράλληλα, τα τεράστια παράθυρα λειτουργούν φανταστικά, εφόσον έχουν ως αποτέλεσμα να κάνουν τους χώρους να «πλημμυρίζουν» από το φως και τις ακτίνες του ήλιου.

Πλέον, οι χώροι διακρίνονται από μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια βγαλμένη από περασμένες δεκαετίες, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά στο σήμερα. Εντύπωση προκαλούν τα υπέροχα διακοσμητικά, τα oversized έργα τέχνης στους τοίχους, τα περίτεχνα στοιχεία που κοσμούν κάθε επιφάνεια, ο statement χαρακτήρας σε ορισμένα σημεία και το πετυχημένο blending με χρώματα και υφές στους καναπέδες και τα κρεβάτια.

a03426-000005.jpg

Βλέποντας το αποτέλεσμα, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η φινέτσα και το coziness πρωταγωνιστούν. Χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω, δημιούργησαν το απόλυτο townhouse με έντονες γήινες αποχρώσεις, artwokrs που φανερώνουν την αγάπη των ιδιοκτητών για την τέχνη. Όλα αυτά, συντέλεσαν στην εξασφάλιση του ιδανικού cozy space για τους χειμερινούς μήνες, με μια υπέροχη θέα προς τους πιο κεντρικούς δρόμους του Beirut.

Ένα φανταστικό περιβάλλον, λοιπόν, που σε ένα γενικότερο πλαίσιο συγκεντρώνει μινιμαλιστικά στοιχεία, πραγματοποιώντας το απόλυτο mix με natural προσθήκες. Μια εικόνα κάπως νοσταλγική αλλά παράλληλα κι εξαιρετικά μοντέρνα, δίνει την ευκαιρία στην οικογένεια να απολαμβάνει κάθε στιγμή όλες τις εποχές του χρόνου.

d03421-000001.jpg

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close