Τρίκαλα

Ξέσπασε ο Πηνειός, πλημμυρίζοντας καλλιεργούμενες με σιτηρά και μη εκτάσεις, σε Κεραμίδι, Ζάρκο, Πηνειάδα, Φαρκαδόνα και Κλοκοτό

Ο Πηνειός ποταμός δεν κατάφερε να συγκρατήσει τους μεγάλους όγκους νερού που κατηφόρισαν στην κοίτη του από ορεινές και πεδινές περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας. Ξεχείλισε, όπως ήταν αναμενόμενο, αργά του απογεύματος της Κυριακής, βυθίζοντας στα νερά και στις λάμπες ένα σημαντικό μέρος του κάμπου του Δήμου Φαρκαδόνας.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα άρχισαν να εμφανίζονται στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής από την κοινότητα Κλοκοτού. Ο Πηνιεός μην αντέχοντας τους μεγάλους όγκους νερού από τα ορεινά και τα πεδινά, αλλά και από τον παραπόταμο της Οιχαλίας, τον Νεοχωρίτη, ήρθε να σπάσει με αποτέλεσμα να ληφθούν άμεσα μέτρα και συγκεκριμένα να διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κλοκοτού – Μαραθέας Δήμου Παλαμά, στο ύψος της γέφυρας.

Από τις 17:30 του απογεύματος της Κυριακής η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται με την υπερχείλιση του Ενιπέα Ποταμού αλλά του Πηνειού στο Κεραμίδι, για να ακολουθήσουν οι κοινότητες του Ζάρκου και της Πηνειάδας. Οι αγρότες ουσιαστικά μιλούν για την πρώτη μεγάλη πλημμύρα της χρονιάς, μιας και την περίοδο του χειμώνα δεν είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο εξαιτίας της ανομβρίας.

Από την πλημμύρα δημιουργήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες σιτηρών καθώς και σε χωράφια στα οποία είχε σπαρθεί καλαμπόκι. Ζημιές ωστόσο προκλήθηκαν και στις προετοιμασμένες προς καλλιέργεια εκτάσεις, εργασίες που είχαν προχωρήσει οι αγρότες τις περασμένες εβδομάδες λόγω της καλοκαιρίας.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα τόσα στην περιοχή της Φαρκαδόνας, όσο και σε όλο το νομό, έθεσαν σε πλήρη ετοιμότητα την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, η οποία εποπτεύει τις γέφυρες σε διάφορα σημεία, απομακρύνοντας φερτά υλικά και κορμούς δέντρων. Σε λειτουργία τέθηκε και το αντλιοστάσιο στην περιοχή του Κεραμιδίου για την διαχείριση των νερών.

Back to top button
Close
Close