Lifestyle news

Νίκος Κοκλώνης : Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους

Διαψεύδει ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και παραγωγός Νίκος Κοκλώνης δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν ως το πρόσωπο που ελέγχεται από την Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος.

Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, ο Ν. Κοκλώνης καταφέρεται κατά συγκεκριμένης ιστοσελίδας που τον κατονομάζει, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει να ελέγχεται από κάποια Αρχή. Σημειώνει επιπλέον ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους, όποτε χρειαστεί.

«Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο» τονίζει ακόμη, και καταλήγει, αναφέροντας:

«Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι η ανεξάρτητη αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος προχώρησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων πολύ γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή, ο οποίος δραστηριοποιείται μπροστά και πίσω από τον τηλεοπτικό φακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να δεσμευθούν τα περιουσιακά στοιχεία του παραγωγού (κινητή και ακίνητη περιουσία-τραπεζικοί λογαριασμοί), καθώς υπάρχουν ενδείξεις για φοροδιαφυγή, απάτες και άλλα οικονομικής φύσης αδικήματα, ύψους περίπου 22.000.000 ευρώ.

Δέσμευσε επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και τα περιουσιακά στοιχεία επτά φυσικών προσώπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Ακόμη, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και κατά των άλλων εμπλεκομένων να ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής, άνω των 80 σελίδων, περιγράφονται αδικήματα, όπως απάτη σε βάρος του δημοσίου, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και έχει αποσταλεί στον επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, Χρ. Μπαρδάκη, για τη διενέργεια έρευνας. www.iefimerida.gr

Back to top button
Close
Close