Ειδήσεις

Μύλος στην ΑΕΛ: Ο Νταβέλης μιλά για «εταιρεία λαϊκής βάσης» την ώρα που ο Κούγιας ζητά χρωστούμενα 300.000 ευρώ!

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα το όνομα του επίσης πρώην ιδιοκτήτη της ΑΕΛ κ. Βαγγέλη Πλεξίδα

Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος! Αυτή η λαϊκή ρήση ταιριάζει γάντι στα τεκταινόμενα της ΑΕΛ, που αγωνιστικά δείχνει να έχει χάσει το τρένο της ανόδου, την ώρα που στα διοικητικά πυκνώνουν ξαφνικά τα σύννεφα πάνω από τη Λάρισα, μετά τις δηλώσεις – «σοκ» του κ. Κούγια πως ο νέος ιδιοκτήτης δεν του έχει πληρώσει 300.000 ευρώ αλλά και πως είναι έτοιμος να… αγοράσει ξανά τις μετοχές της ΑΕΛ!

Χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας λέει μεταξύ άλλων σε σημερινή του δήλωση στην “Ελευθερία”: “Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και αντί αυτής της εντελώς ανοήτου ανακοίνωσης (σ.σ. που εξέδωσε για την παρουσία του στο γήπεδο ο κ. Νταβέλης) καλά θα κάνει να μου πληρώσει τα περίπου 300.000 ευρώ που μου οφείλει, αφού η τελευταία καταβολή προς εμένα, ακόμα και χρημάτων τα οποία εισέπραξε για λογαριασμό μου, και καθυστερούν εδώ και τέσσερις μήνες. Δυστυχώς ουδείς πλέον αχάριστος του ευεργετηθέντος. Από δικά του λεφτά ο συμπαθέστατος Αχιλλέας Νταβέλης έχει καταβάλει σε μένα πέντε μήνες 32.000 ευρώ, παρακρατεί αυτή τη στιγμή 100.000 ευρώ που εισέπραξε για λογαριασμό μου και φυσικά έχει καταβάλει για υποχρεώσεις τις οποίες ανέλαβε, οι οποίες δεν υπολογίστηκαν στο τίμημα, το ποσό των 600.000 ευρώ. Γιατί πληροφορήθηκα από τον πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Λαμπρογεώργο να ισχυρίζεται ότι έχει καταβάλει τρία εκατομμύρια ευρώ. Εγώ είμαι έτοιμος ακόμα και σήμερα να αγοράσω πάλι τις μετοχές καταβάλλοντας σ’ αυτόν όσα χρήματα έχει καταβάλει μέχρι σήμερα για την ΑΕΛ σε 44 δόσεις, όπως εγώ του πούλησα τις μετοχές μου.”

Μετά τις παραπάνω δηλώσεις, ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας κ. Αχιλλέας Νταβέλης εξέδωσε νέα ανακοίνωση όπου ξεκαθαρίζει πως η ομάδα δεν πωλείται, αλλά αποφεύγει να κάνει αναφορά στις αιτιάσεις του πρώην προέδρου για τις οφειλές του προς αυτόν.

Επιπλέον, πυροδοτεί από την πλευρά του μία νέα «βόμβα», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο οι νυν μέτοχοι (ο ίδιος δηλαδή και ο αδελφός του) να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις μετοχές τους “στη λαϊκή βάση της πόλης που λέγεται Λάρισα”!

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η οικογένεια Νταβέλη παρά τα αποδεδειγμένα χρέη των εκατομμυρίων ευρώ που συνειδητά πλήρωσε και θα συνεχίσει να πληρώνει, για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις των προκατόχων της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, δηλώνει υπεύθυνα ότι περίπτωση πώλησης της ΑΕΛ δεν υφίσταται όσο ο ήλιος ανατέλλει στην Ανατολή και δύει στη Δύση.
Μόνο μία περίπτωση μπορεί να υπάρξει: να προσφέρουν οι νυν μέτοχοι αφιλοκερδώς τις μετοχές τους στη λαϊκή βάση της πόλης που λέγεται Λάρισα!
Και επειδή φαίνεται, ότι αυτή η σκέψη μας είναι που αρχίζει και προκαλεί σε κάποιους τρόμο, ας συνειδητοποιήσουν ότι από αυτό που φοβούνται δεν θα γλυτώσουν! Ας το πάρουν λοιπόν χαμπάρι: η ΑΕΛ ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται! Για την οικογένεια Νταβέλη οι μετοχές της ομάδας δεν είναι εμπορεύσιμο είδος.”

Μικρή λεπτομέρεια: Για να συμβεί αυτό, προφανώς θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν οι δύο “αντίδικοι” ότι έχει εξοφληθεί ο κ. Κούγιας και δεν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες μεταξύ τους. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να προσφερθούν δωρεάν οι μετοχές. Διαφορετικά, όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα και το χειρότερο, η ΑΕΛ δέσμια ενός παρελθόντος που σχεδόν όλοι στη Λάρισα θέλουν να ξεχάσουν…

Υ.Γ.1 Εδώ που έφθασε το πράγμα, οι διευκρινίσεις από πλευράς διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ σχετικά με τις οικονομικές εκκρεμότητες απέναντι στον πρώην ιδιοκτήτη, κίνονται απολύτως αναγκαίες για το σύνολο της φίλαθλης κοινής γνώμης.

Υ.Γ.2 Τον τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα το όνομα του επίσης πρώην ιδιοκτήτη της ΑΕΛ κ. Βαγγέλη Πλεξίδα.  Επειδή δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, διερευνήθηκε άραγε κι αυτού του είδους η επιστροφή στο παρελθόν;

Back to top button
Close
Close