Τρίκαλα

Μια τρικαλινή εκπαιδευτικός στο Διεθνές συνέδριο για τους Παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης στο Μαρόκο

Διεθνές συνέδριο στο Μαρόκο για τους Παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης ( SDGς )

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 50 διεθνών ομιλητών από 22 χώρες και περισσότερων από 2500 συμμετεχόντων από το Μαρόκο, πραγματοποιήθηκε στις 24-25 και 26 Φεβρουαρίου το Μεσογειακό Φόρουμ της πόλης Τετουάν του Μαρόκου για τους 17 Παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης( SDGς ),το μοναδικό φόρουμ στον κόσμο για τους 17 SDGs!

Ανάμεσα στους διεθνείς ομιλητές βρέθηκε και η συμπολίτισσα μας εκπαιδευτικός , κ. Αννα Μαγκιώση με την ιδιότητα της παγκοσμίως βραβευμένης Scientix ambassador για τo 2022, εκπροσωπώντας άξια τη χώρα μας, αφού ήταν και η μοναδική προσκεκλημένη από Ελλάδα από τον ίδιο τον ιδρυτή και Πρόεδρο του  Mediterranean Forum of Tetouan ΜETSDGs, Professor  Redoine Khlifate .

Τίτλος της εισήγησης της ήταν η ” Προσέγγιση των SDGs μέσω indoor και outdoor  STEM activities”κι ακροατήριο  συμμετέχοντες φοιτητές και καθηγητές του Abdelmalek Essaâdi University of Morocco καθώς κι εκπαιδευτικοί της ευρύτερης περιοχής. Η εκπαιδευτικός επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις και μοναδικές εμπειρίες απο το όμορφο Μαρόκο!

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι το προσχέδιο για την επίτευξη ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου μέλλοντος για όλους καταπολεμώντας τη φτώχεια, την ανισότητα, την κλιματική αλλαγή και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας παράλληλα την ευημερία, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Ενωνοντας τη φωνη μας μέσα από τέτοιου είδους ανοικτές εκδηλώσεις κι αναλαμβάνοντας ατομικη κι ομαδική δράση,όλοι μαζί,  μπορούμε να κάνουμε έναν καλύτερο κόσμο.

 

 

Lanaras

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close
Close