Τρίκαλα

Μια διαφορετική εκδήλωση στα Τρίκαλα με απτά συμπεράσματα και τοποθετήσεις από την Ο.Κ.Ε.

Χωρίς να είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό και γενικότερα στην κοινωνία η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.). είναι ένας θεσμός που έχει ουσιαστικό λόγο στα πολιτικά και κοινωνικά δρόμενα της χώρας με επιστημονικές απόψεις και αποφάσεις. Για πρώτη φορά μια εκδήλωση από τις τέσσερις ετήσιες που πραγματοποιεί διεξήχθη  σήμερα στα Τρίκαλα ύστερα από αίτημα του περιφερειακού συμβούλου και μέλος της διοίκησης της ΟΚΕ Ντίνου Μπάρδα Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Στην αίθουσα του επιμελητηρίου Τρικάλων οι συμμετέχοντες και οι προσκεκλημένοι είχαν την δυνατότητα να τοποθετηθούν και φυσικά να παρακολουθήσουν τις εργασίες που στο κυρίο μέρος αφορούσαν στον Ολοκληρωμένο Μηχανισμό Παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού ΧάρτηΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Χαιρετισμούς στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. κ. Γιάννης Πάιδας, (με καταγωγή από την Παναγίτσα του Δήμου Φαρκαδόνας), o Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός,ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου  ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ο.Κ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Μπάρδας και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε  το Σύστημα Παρακολούθησης του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη και συζητήθηκε  ο ρόλος του κοινωνικού διαλόγου και η συμμετοχή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στη διαμόρφωση πολιτικών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Back to top button
Close
Close