ΕιδήσειςΕπιχειρείν

Μητσοτάκης: Η επένδυση της Google θα φέρει 2 δισ. ευρώ ως το 2030 και 20.000 νέες θέσεις εργασίας

Στις 10.30 το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την πρόεδρο της Google Cloud International, Άντερ Φοξ- Μάρτιν (Adaire Fox-Martin) και τώρα παραβρίσκεται σε εκδήλωση της Google, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Google Cloud International, Adaire Fox Martin, επικαλούμενη σχετική μελέτη η επένδυση του αμερικανικού τεχνολογικού κολλοσού θα συνεισφέρει ως το 2030 συνολικά 2,2 δισ δολ. στο ελληνικό ΑΕΠ και θα υποστηρίξει τη δημιουργία πάνω από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.

Κλείνοντας, δε, την παρουσίασή της η πρόεδρος της Google Cloud International χρησιμοποίησε μια ιρλανδική παροιμία ότι «οι δύο μειώνουν τον δρόμο» εξηγώντας ότι αυτή αφορά την συνεργασία του ενός με τον άλλο για να μικραίνει το ταξίδι.

«Ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε τα τελευταία 15 χρόνια με την Ελλάδα, είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα και στο μέλλον».

Το σχέδιο της Google

Με ένα σημαντικό και πολυεπίπεδο επενδυτικό σχέδιο τόσο σε υποδομές cloud όσο και σε δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης, ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων κ.ο.κ. ετοιμάζεται να αναβαθμίσει τη θέση της στη χώρα μας και ο πολυεθνικός κολοσσός ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν η Microsoft και η Amazon Web Services. Μια εξέλιξη που αναμένεται να ενισχύει έτι περαιτέρω το ψηφιακό προφίλ της χώρας μας, που μέσα από ένα πλέγμα μεγάλων επενδύσεων σε υποθαλάσσια καλώδια και data centers θα εξελιχθεί σε «ψηφιακή πύλη» της Ε.Ε.

Το σχέδιο που ανακοινώνεται έχει ως αιχμή τη δημιουργία νέων υποδομών Google cloud στη χώρα μας, με το οποίο πλέον η Google θα αναβαθμίσει τις ταχύτητες και τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα στους πελάτες της μέσα από το πλέγμα των υπηρεσιών της.

Η ομιλία του πρωθυπουργού

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε πως αυτά τα 15 χρόνια η Google όχι απλά έμεινε στη χώρα μας σε δύσκολες στιγμές, αλλά ενίσχυσε τη θέση της, τονίζοντας πως βοήθησε στην αναπτυξιακή τροχιά της Ελλάδας.

Τόνισε πως ο ρυθμός ενίσχυσης του ΑΕΠ ξεπερνά κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και εστίασε στην έκρηξη επενδύσεων, στο ρεκόρ των εξαγωγών και τη μείωση της ανεργίας, λέγοντας πως νέοι που έφυγαν στην κρίση, επιλέγουν να επιστρέψουν, ενώ υπενθύμισε πως η πολιτεία είναι στο πλευρο των νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Εν συνεχεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι αριθμοί λένε πολλά, όμως οι ιστορίες των ανθρώπων τα λένε όλα, κάνοντας λόγο για ένα καλύτερο αύριο για την οικονομία και την κοινωνία.

«Από την πρώτη στιγμή που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας όραμα μας ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ψώρας. Η επένδυση της Google θα φέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ έως το 2030 και 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως προχωρά και η διαδικασία θωράκισης των προσωπικών δεδομένων, επισημαίνονυας πως η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά και ένα μέσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως πρόκειται για σιωπηρή επανάσταση όσα συνέβησαν τα τελευταία τρία χρόνια με το gov.gr τονίζοντας πως επετεύχθη λιγότερη ταλαιπωρία αλλά και κέρδος για τη διοίκηση καθώς υπάλληλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλους τομείς.

Τέλος, ανέφερε ότι η αισιοδοξία είναι σημαντική γιατί σε βοηθάει να τολμάς πράγματα που πολλοί δεν θα έκαναν. «Εμείς τολμάμε και είμαι σίγουρος ότι θα σας έχουμε στο πλευρό μας».

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close
Close