MUST Read

Μετά -Παρασκευή για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

«Εργασιακή κόλαση» καταγγέλλουν οι εμποροϋπάλληλοι

Εκτός από τη μετα-πολιτική υπάρχει και η «μετα-Παρασκευή», αφού συνεχίζονται οι καμπάνιες προσφορών στον απόηχο των Black Friday και Cyber Monday. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλη Κορκίδη ο τζίρος του τετραημέρου 24-27 Νοέμβρη κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα όπου είχε διαμορφωθεί στα 130 εκατ. ευρώ, ενώ σε βάθος δύο εβδομάδων μπορεί να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ.

«Σε εργασιακή “κόλαση” εξελίχθηκε και φέτος, όπως κάθε χρόνο η Black Friday», διαπιστώνει εκ των υστέρων η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Οπως σημειώνει, «ο θεσμός της “Black Friday”, η οποία έχει τα τελευταία χρόνια εβδομαδιαία διάρκεια, σε συνδυασμό με την έναρξη του διευρυμένου εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων και τη λειτουργία τους, για την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου και τις 3 Κυριακές στο τέλος του έτους, οδηγεί σε επαγγελματική εξουθένωση τους εργαζόμενους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους».

Μεταξύ άλλων η ΟΙΥΕ ζητά «περιορισμό της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις εορτές, ειδικά σήμερα όπου η ανεξέλεγκτη ακρίβεια συρρικνώνει συνεχώς τους τζίρους», υποχρεωτικό ρεπό για όσους δουλεύουν Κυριακές και εκτεταμένους προληπτικούς ελέγχους σε όλη την αγορά για την τήρηση του 8ωρου.

Back to top button
Close
Close