Ειδήσεις

Μεσοπρόθεσμη εκτίμηση καιρού – Πιθανή ψυχρή εισβολή με χιόνια στα πεδινά

Θα ενταθούν το επόμενο 48ωρο οι πολύ ισχυρές, κατά τόπους, βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να δείχνουν επιμονή πάνω από περιοχές της δυτικής και νότιας Ελλάδας καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

 

Μάλιστα η Δευτέρα φαίνεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα από πλευράς φαινομένων αφού τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο σύνολο ,σχεδόν, της χώρας και θα ενταθούν περισσότερο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις χωρίς να ξεπερνούν στα πελάγη τα 5-6 Beaufort ενώ η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φτάσει στα βόρεια τους 12-13 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14-15 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 16-17 βαθμούς Κελσίου.

Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης αναμένουμε εξασθένιση των φαινομένων από τα δυτικά προς τα ανατολικά αλλά αυτή η βελτίωση θα είναι σχετικά σύντομη μιάς και από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης ένα νέο σύστημα ,αυτήν την φορά ,από  τα βορειοανατολικά θα αλλάξει εκ νέου τον καιρό στην χώρα .

Σύμφωνα και με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία πολύ ψυχρές αέριες μάζες, πολικής προέλευσης, θα επηρεάσουν την χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ  χαμηλές θερμοκρασίες (πτώση της τάξεως των 9-12 βαθμών Κελσίου) και τις κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας  καθώς και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Να τονίσουμε βέβαια ότι επειδή υπάρχει μία διχογνωμία των προγνωστικών μοντέλων ως προς την θέση των βαρομετρικών συστημάτων  ασφαλής πρόγνωση  θα αναρτηθεί την ερχόμενη  Δευτέρα .

Επιμέλεια: Βαρατάσης Χρήστος

Back to top button
Close
Close