Τρίκαλα

Λύθηκε η αιτία θανάτου, της νεκρής αρκούδας στην Μουτσιάρα

Διευκρινίσεις για το πρωινό ρεπορτάζ του trikalaidees έδωσε το μέλος της Ορνιθολογικής εταιρίας στα Τρίκαλα σχετικά με την νεκρή αρκούδα που εντοπίστηκε στην περιοχή του Στενού της Μουτσιάρας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Βαβύλης στη Ρ.ΛΕΣΧΗ 976,  η έρευνα πραγματοποιήθηκε  από μικτό κλιμάκιο της Ορνιθολογικής (στα πλαίσια του προγράμματος LIFE ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη), το Τμήμα Κτηνιατρικής Παν/μίου Θεσσαλίας (στα πλαίσια του προγράμματος LIFE Bear Smart Corridors) και της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου.

Στην συνέχεια μας δήλωσε τα εξής :  « Η αρκούδα δεν αποκλείεται να θηρεύτηκε από ασυνείδητο κυνηγό η κτηνοτρόφο» επ’ουδενί δεν είναι κάτι που δηλώνουμε αλλά ούτε και υποστηρίζουμε. Ο λόγος της άμεσης κινητοποίησης μας ήταν η πιθανότητα να έχει πέσει η αρκούδα θύμα δηλητηρίασης από δηλητηριασμένο δόλωμα (φόλα) από άγνωστο δράστη δημιουργώντας έτσι μια αλυσίδα θανάτου-δηλητηρίασης. Ένα δεύτερο σημείο είναι ότι η αρκούδα δεν κυνήγησε την αγελάδα, αυτήν είχε ήδη πέσει από τον γκρεμό (και ήταν σε προχωρημένη σήψη) και η αρκούδα η οποία είναι περιστασιακά νεκροφάγο ζώο, στην προσπάθεια της να προσεγγίσει το νεκρό ζώο έπεσε και η ίδια στον γκρεμό.

 

 

Back to top button
Close
Close