High Lights

Λαζόπουλος : «Η κωμωδία είναι η ζάχαρη στο πικρό ποτήρι της μελαγχολίας»

«Η κωμωδία ξεκινά από την ανάγκη του ανθρώπου να πληρώσει cash την τραγικότητα της ζωής».

Με τις δύο αυτές φράσεις ο Λάκης Λαζόπουλος εξέφρασε απόψεις και σκέψεις για την κωμωδία, ως τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ Κωμωδίας 2021 που διοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων.
Το βράδυ της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου 2021 σε εκδήλωση στο Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο, στο Φρούριο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου επέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Λαζόπουλο για την προφορά του στην τέχνη. Τον χαρακτήρισε, άλλωστε, ως «τον πλέον ταλαντούχο της εποχής μας», ενώ μίλησε και για την… απενοχοποίηση του ονόματος
«Μήτσος», όπως αυτό συνέβη στη γνωστή, ιστορική και κομβική για τη σάτιρα τηλεοπτική σειρά.
Η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Σοφία Αλεστά ευχαρίστησε τον Λαρισαίο στην καταγωγή θεατράνθρωπο για «τις αμέτρητες στιγμές γέλιου» που μας προσέφερε, τονίζοντας τη σημασία του Φεστιβάλ, που στο πρόσωπο του κ. Λαζόπουλου επαναφέρει την κωμωδία στην επικαιρότητα.
Χειμαρρώδης ο ηθοποιός, μίλησε για πολλά, τόσο σε σχέση με την κωμωδία ως τρόπο έκφρασης και δημιουργίας, όσο και για λεπτομέρειες σε σχέση με σημαντικές προσωπικές ή γενικότερα από το θέατρο στιγμές.
Ο διευθυντής της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, κ. Στεφ. Νταλάσης, με ερωτήσεις ξεκίνησε έναν διάλογο με τον κ. Λαζόπουλο, που συνεχίστηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή από τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές. Εκμυστηρεύτηκε κάποιες σκέψεις του σχετικά με τις μελλοντικές του δράσεις, χωρίς όμως να αποκαλύπτει επόμενα σχέδιά του, ενώ απάντησε σε ειδικότερες ερωτήσεις σχετικά με το θέατρο, την τηλεόραση, ρόλους κ.α.

Στο πλαίσιο της βράβευσης του από το Δήμο Τρικκαίων για τη συνεισφορά του στην τέχνη της κωμωδίας και της σάτιρας, ο Λάκης Λαζόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 :

 -Απαντώ απερίφραστα όχι στο αν θα υπήρχε τηλεοπτική στέγη σήμερα για μένα. Δεν θέλουν τα κανάλια, υπάρχει μια αυτόματη υπακοή, μια οδηγία. Δεν ξέρω αν προέρχεται από την κυβέρνηση, είναι πιθανόν να υπάρχουν και άλλα συμφέροντα. Δεν είναι το θέμα να κάνεις σάτιρα, αλλά να μιλάς ζωντανά και να λες αυτά που θες. Σε μια εκπομπή στην ΕΡΤ όπου συνομιλούν δυο πρόσωπα, με κάλεσαν και έπειτα βρήκαν λόγους να κόψουν την εκπομπή διότι εγώ θα έλεγα αυτά που σκεφτόμουνα και δεν θα μπορούσαν να τα μοντάρουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει λόγος που δεν ελέγχεται.

-Στα social media υπάρχουν και δείγματα αλήθειας, διότι στην τηλεόραση είσαι ή πληρωμένος ή ψεκασμένος. Δηλαδή ή θα ακούσεις την εγκάθετη πληροφόρηση ή ακραία σενάρια. Δεν σημαίνει ότι οι επιστήμονες όμως που μιλάνε στην τηλεόραση δεν λένε σωστά πράγματα, αλλά λένε ανόμοια πράγματα.

-Σήμερα οι ήρωες μου θα λέγανε τα δικά τους ο καθένας, γιατί οι Δέκα Μικροί Μήτσοι ήταν έτσι που ο καθένας είχε τον τρόπο του. Στον αστυνομικό πχ θα του άρεσε, θα έριχνε και το ξύλο του και δεν θα του έλεγε και κανείς τίποτα. Ο Τζίμης απ την Καρδίτσα θα φώναζε πολύ, είχαν και πλημμύρες εκεί και ακόμα δεν έγιναν όσα πρέπει να γίνουν, θα είχε…σηκώσει τον τόπο!

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απόθεμα εμπιστοσύνης στην κοινωνία, και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει μια ισχυρή αντιπολίτευση και αναμασούν τα ίδια πράγματα, αυτό του δίνει ένα μεγάλο περιθώριο να κινείται. Δεν μπορώ να πω ούτε ότι με γοήτευσε, ούτε ότι με απογοήτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, έχει κλείσει πλέον αυτό το κεφάλαιο. Στον προοδευτικό χώρο ήμουνα και εκεί θα παραμείνω, δεν ήμουνα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήμουνα πουθενά, όπως έγραψα και στο βιβλίο μου, στο Πανεπιστήμιο ήμουνα στην ΚΝΕ.

-Τον μόνο πολιτικό στον οποίο έχω αναγνωρίσει ότι ποτέ δεν σήκωσε το τηλέφωνο να πει ότι δεν του αρέσουν αυτά που λέω ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Από αυτά που μάθαινα από τις ηγεσίες των καναλιών, όλοι οι υπόλοιποι σίγουρα το έκαναν.


 

Από το γραφείο Τύπου

Από το γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close